Заседание на МС. Както всяка сряда, но този път извънредно

...
Заседание на МС. Както всяка сряда, но този път извънредно
Коментари Харесай

Заседание на МС. Вратата се отвори със скърцане, но не влезе леля Къна… Мистерия

Заседание на Министерски съвет. Както всяка сряда, само че този път изключително в 06.00 сутринта. Премиерът Борисов е изтощен – дава думата на министрите. Пръв я взима финансовият Владислав Горанов. „ От през днешния ден спирам да работя единствено за Пеевски! Промени ме пандемията – желая да дам някой лев и за българските граждани… “.
Настъпва тишина. Сяда си на мястото. От втория ред се изправя Стоян Мавродиев, началник на ББР: Банката получава от хазната 700 млн лв. за българския бизнес. Предлагам 70-те %, които определихме за компании на Пеевски, да отидат този път за дребния и междинния бизнес!

Сяда. Двойна доза тишина.

Всички са шокирани. В този миг се изправя основният прокурор, поканен като самостоятелна институция: Спираме арестите и обвинявания на хора, посочени от Пеевски! Баста! Да си върнем Конституцията и върховенството на закона!

В този миг вратата изкърцва и всички се сепват като ужилени. Стана тя каквато стана, - намерения си Данаил Кирилов и струйка ледена пот се спусна по гърба му надолу. В залата влезе вуйна Къна, чистачката, понесла кофа и парцал. „ Ау, що ъй ано нес? - изфъфли женицата през ушитата от остаряла престилка маска и превключи на задна.

И тогава стана министър председателят. Тишина и студ се спуснаха, като в Музея на Ленин. Муха да беше бръмнала – щеше да прозвучи като „ Металика “. Всички погледи се впериха в исполинската фигура.

- Само да ви чуе и ще стане мазало! Вируса ли ви изпи акъла, бе, чапкъни?! - Огледа ги както орел семейство мишки навън...

Горанчето се обади, този път от седнало състояние:

- Споко, бе, шефе, през днешния ден е Първи април…

Не последва смях.

В този миг вратата още веднъж изскърца и постепенно се отвори. Но не беше вуйна Къна…

Фрог нюз

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР