Заседание на израелското правителство, предвидено за днес и по време

...
Заседание на израелското правителство, предвидено за днес и по време
Коментари Харесай

Нетаняху отмени заседанието за анексията на части от Западния бряг

Заседание на израелското държавно управление, планувано за през днешния ден и по време на което израелският министър председател Бенямин Нетаняху трябваше да изиска утвърждението на кабинета за анексиране на части от Западния бряг, беше анулирано, заяви канцеларията на премиера, съобщи Франс прес.

След като във вторник американският президент Доналд Тръмп показа проекта си за разрешаване на израело-палестинския спор, израелски представители споделиха, че планът за анексиране на долината на река Йордан и израелските селища на Западния бряг, очакван в проекта на Тръмп, ще бъде показан още тази неделя на израелското държавно управление.
Но в този момент представител на канцеларията на премиера сподели, че съвещанието няма да се състои, без да прецизира за какво.

В петък Лондон предизвести Израел против всякакво анексиране на части от Западния бряг, който е окупиран от 1967 година от еврейската страна и където живеят над 400 000 израелци.

Посланикът на Съединени американски щати в Ерусалим Дейвид Фридман пък съобщи, че Израел може да анексира, без да чака селищата, само че зетят на Тръмп - Джаред Къшнър , който бе и проектант на проекта за мир, сподели, че желае израелското държавно управление да изчака след изборите на 2 март в Израел.-->

Вчера палестинският президент Махмуд Абас разгласи разкъсване на всички връзки, включително и по въпросите на сигурността, сред палестинската автономност и Израел и Съединени американски щати.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР