Заседание на 50-ия конгрес на БСП ще се проведе в

...
Заседание на 50-ия конгрес на БСП ще се проведе в
Коментари Харесай

Конгресът на БСП решава за оставката на Нинова

Заседание на 50-ия конгрес на Българска социалистическа партия ще се организира в зала 1 на НДК, съобщи dariknews.bg.

То бе свикано от Националния съвет на партията през ноември предходната година и се чака на него да участват над 900 делегати от цялата страна.

Дневният ред на съвещанието планува политически отчет на Националния съвет за парламентарните и президентските избори през 2021 и идейно-програмното и организационно положение на партията и установяване на ограничения за развиване. Друга точка от дневния ред планува констатиране прекратяването на пълномощията на ръководителя на Българска социалистическа партия.

Делегатите ще прегледат и решение за пускане на акция за директен вътрешнопартиен избор на ръководител на Българска социалистическа партия.

Това е второто съвещание на 50-ия конгрес на партията. Първото се организира през октомври 2020 година На него бяха определени членовете на Националния съвет на партията и на Общопартийната контролна комисия.

" Призоваваме да се гласоподава срещу констатиране оставката на ръководителя Корнелия Нинова ".

С такова послание към участниците в съвещанието на 50-ия конгрес на партията излязоха от организацията на Българска социалистическа партия в Благоевград, съобщи " Епицентър ".

" Ползвайки се от правото ни по член 10 т.1 от устава на Българска социалистическа партия ви призоваваме да гласуваме срещу констатиране прекратяването на пълномощията на ръководителя на Българска социалистическа партия, с което няма да станем съучастници в реализиране на дълготрайно преследваната цел на подмолни сили да бъде отстранена другарката Корнелия Нинова от управителни постове в партията и страната.

Да възложим на Народно събрание на Българска социалистическа партия да създаде и одобри стратегия за организационно подсилване на партията и за идейно и програмно развиване, съгласно новите модерни действителности ", написа в обръщението на благоевградските социалисти към делегатите на конгреса.

" Видях апела на благоевградската организация. В интерес на истината, и от други места в страната ми се обаждат хора, които ми споделят: " Стига сме се занимавали с тези неща, с вътрешнопартиен избор, все още имаме по-важни задания за решение ". Но това е решение, което конгресът ще вземе и по тази причина не ми се желае да допускам никакви зхипотези ", съобщи Александър Симов.

Той се нодява, че това ще е конгрес, на който Българска социалистическа партия да сложи проблемите, пред които се изправи и да види какъв е методът за тяхното решение.

" Да, част от решаването може би да е лидерска борба, да е нова сила на партията, само че преди всичко ми се желае да има разговор, а виждайки част от озлобените реакции, се колебая, че едната групичка желае да комуникира и да води разговор за Българска социалистическа партия, тя желае просто да постанова някакви условия. А по отношение на това дали на Корнелия Нинова ще бъде установена оставката, това е въпрос на решение на самите делегати ", разяснява Александър Симов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР