Заседание на 50-ия конгрес на БСП ще се проведе в

...
Заседание на 50-ия конгрес на БСП ще се проведе в
Коментари Харесай

Конгресът на БСП решава за оставката на Нинова

Заседание на 50-ия конгрес на Българска социалистическа партия ще се организира в зала 1 на НДК, съобщи dariknews.bg.

То бе свикано от Националния съвет на партията през ноември предходната година и се чака на него да участват над 900 делегати от цялата страна.

Дневният ред на съвещанието планува политически отчет на Националния съвет за парламентарните и президентските избори през 2021 и идейно-програмното и организационно положение на партията и установяване на ограничения за развиване. Друга точка от дневния ред планува констатиране прекратяването на пълномощията на ръководителя на Българска социалистическа партия.

Делегатите ще прегледат и решение за пускане на акция за директен вътрешнопартиен избор на ръководител на Българска социалистическа партия.

Това е второто съвещание на 50-ия конгрес на партията. Първото се организира през октомври 2020 година На него бяха определени членовете на Националния съвет на партията и на Общопартийната контролна комисия.

"Призоваваме да се гласоподава срещу констатиране оставката на ръководителя Корнелия Нинова ".

С такова послание към участниците в съвещанието на 50-ия конгрес на партията излязоха от организацията на Българска социалистическа партия в Благоевград, съобщи "Епицентър ".

"Ползвайки се от правото ни по член 10 т.1 от устава на Българска социалистическа партия ви призоваваме да гласуваме срещу констатиране прекратяването на пълномощията на ръководителя на Българска социалистическа партия, с което няма да станем съучастници в реализиране на дълготрайно преследваната цел на подмолни сили да бъде отстранена другарката Корнелия Нинова от управителни постове в партията и страната.

Да възложим на Народно събрание на Българска социалистическа партия да създаде и одобри стратегия за организационно подсилване на партията и за идейно и програмно развиване, съгласно новите модерни действителности ", написа в обръщението на благоевградските социалисти към делегатите на конгреса.

"Видях апела на благоевградската организация. В интерес на истината, и от други места в страната ми се обаждат хора, които ми споделят: "Стига сме се занимавали с тези неща, с вътрешнопартиен избор, все още имаме по-важни задания за решение ". Но това е решение, което конгресът ще вземе и по тази причина не ми се желае да допускам никакви зхипотези ", съобщи Александър Симов.

Той се нодява, че това ще е конгрес, на който Българска социалистическа партия да сложи проблемите, пред които се изправи и да види какъв е методът за тяхното решение.

"Да, част от решаването може би да е лидерска борба, да е нова сила на партията, само че преди всичко ми се желае да има разговор, а виждайки част от озлобените реакции, се колебая, че едната групичка желае да комуникира и да води разговор за Българска социалистическа партия, тя желае просто да постанова някакви условия. А по отношение на това дали на Корнелия Нинова ще бъде установена оставката, това е въпрос на решение на самите делегати ", разяснява Александър Симов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР