Заседание на 44 народно събрание, избор на министър на еколната

...
Заседание на 44 народно събрание, избор на министър на еколната
Коментари Харесай

Парламентът одобри Емил Димитров-Ревизоро за екоминистър в отсъствието на Борисов

Заседание на 44 национално заседание, избор на министър на еколната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро

© Юлия Лазарова Парламентът избра Емил Димитров-Ревизоро за министър на околната среда и водите със 111 гласа " за " против 96 гласа " срещу ". Със същото решение беше призната и оставката на пребиваващият в ареста поради водната рецесия в Перник Нено Димов.

Дебатът към предлагането на Димитров продължи над час и половина, като ГЕРБ и " Обединени патриоти " опазиха кандидатурата му с причини за административните му умения, до момента в който Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи оповестиха, че това е следващо решение, което се взима само, с цел да може държавното управление на Борисов да довърши мандата си. " Воля " разгласи кандидатурата на Димитров за цинична и напусна залата " в символ на митинг ", като по този метод обезпечи и по-нисък кворум на ръководещата коалиция.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Лишено от кадрови капацитет ръководство

Българска социалистическа партия употребява назначението на Ревизоро за необятни рецензии към цялостното ръководство на Борисов, който не присъстваше в Народното събрание. " Вместо да се чудим по какъв начин да минем от стопанска система на ишлеме на стопанска система на добавена стойност, ние се чудим по какъв начин да доведем вода до хората и по какъв начин да дишаме въздух, " упрекна ръководещите зам.-председателят на групата на Българска социалистическа партия Крум Зарков. Той уточни, че Емил Димитров-Ревизоро освен няма експертизата да бъде министър на околната среда и водите, ами и не претендира за сходна експертиза. След гласуването и преди Димитров да се изкаже към този момент като министър, депутатът от Българска социалистическа партия Красимир Янков разгласи, че " това предопределение демонстрира какъв брой е лишено от кадрови капацитет вашето ръководство. Доказаните специалисти не желаят да свързват името си с компроментираното ръководство. "

Движение за права и свободи също беше срещу назначението на Емил Димитров. Бившият министър на околната среда и водите Джевджет Чакъров уточни, че това е следващата (девета) промяна на министър в настоящето държавно управление без да има причини за промени. Чакъров подчертава и върху битката с мръсния въздух и пропуските на Министерство на околната среда и водите по оповестяването на екозони по Натура 2000. Йордан Цонев от Движение за права и свободи добави тезите на Чакъров, като разяснява, че държавното управление изпада от рецесия в рецесия, постоянно " изведнъж, падат от небето " и че сегашните ограничения са единствено палиативни.

Почти без гък от ГЕРБ

Депутатите от " Обединени патриоти " показаха още веднъж, че виновността за водната рецесия в Перник би трябвало да бъде споделена, а не да бъде напълно стоварена върху " експертния " министър Нено Димов. Според депутата от " Обединени патриоти " Красимир Богданов, представен от Дневник, Димитров е " деятелен, справедлив, правилен и придирчив човек, спирал контрабандни канали в страната ", като опитът му отпред на Агенция " Митници " и парламентарни комисии е доказателство за административните му качества. Колегата му Славчо Атанасов добави, че задачата на Димитров е да " провежда експертния капацитет " за справяне със сегашните проблеми.

Единствено най-после на дебатите депутатът от ГЕРБ Александър Ненков въпреки всичко се застъпи за Димитров от името на ръководещата партия и разгласи, че той ще покаже резултатите, които би трябвало да бъдат показани, само че че би трябвало да бъдат открити пробойните в системата. Ненков също даде обещание, че " страната с целия си властови, финансов и интелектуален капацитет се старае да позволи рецесията " и разгласи доверието си към работата на прокуратурата.

" Министърът би трябвало да е админ "

След като беше определен за министър, Димитров разгласи, че ще продължи да бъде другар със всички и се базира на професионалната си биография като симптом, че умее да работи с всевъзможни институции и партии. Димитров посочи, че е роден в Перник, като в това число изброи редица пернишки квартали и села, с цел да покаже, че има съпричасност към казуса, след което съобщи, че единствено приемирът Борисов може да позволи водната рецесия, макар че не стана ясно по какъв начин.

Според него работата му не е да бъде специалист, защото няма специалист, който да схваща от всеки аспект от рецесията в Перник и рецесията с боклука, ами да наеме верните специалисти за това и да им делегира отговорност. " Искам да се оправям добре. Искам, в случай че може, мандатът да мине обикновено, " добави Димитров. Новият екоминистър добави, че желае да предложения някогашен министър на околната среда и водите на ГЕРБ да му оказва помощ с експертизата си и даде обещание да извършва програмата на ръководещите.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР