Засечени са първите опити за подаване на неверни данни към

...
Засечени са първите опити за подаване на неверни данни към
Коментари Харесай

Пробват измами с преобразуването на хартиени в електронни винетки


Засечени са първите опити за подаване на погрешни данни към електронната система за смесено таксуване на платената пътна мрежа. Заради конфиденциалност на информацията съответните проблеми не могат да бъдат оповестени, само че в много от случаите става въпрос за подадена несъществуваща към момента опция за конвертиране към е-винетка със период на годност 31 декември 2019 година

До момента са подадени над 16 000 заявки за конвертиране на книжен винетен стикер към е-винетка. За първите 4 дни от началото на продажбата на електронни винетки са купени 786 е-винетки за 78 627 лв..

Тъй като за всяка подадена информация за трансформиране към е-винетка се прави верификация на въведените данни, системата не може да допусне неточности и засича сходни грешки. Подадените правилни данни са обработени и хартиените стикери са конвертирани. Междувременно се създава бутон, посредством който на уеб страницата на Националното тол ръководство - www.bgtoll.bg, всеки ще може да ревизира дали хартиеният винетен стикер на автомобила му е преобразуван в електронна винетка.

Напомняме, че конвертирането (преобразуването) към е-винетка е целесъобразно. Потребителите на платената пътна мрежа с неконвертирани годни хартиени винетки няма да бъдат глобявани. Без значение дали хартиеният винетен стикер е преобразуван, той би трябвало да остане на предното стъкло на автомобила до приключване на неговата годност.

Всички подадени поръчки за конвертиране към е-винетка ще бъдат отразени в системата навреме, с цел да бъдат избегнати неудобства за водачите след настъпването на Новата година, когато влиза в действие новата е-винетка.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР