Заровени в пясъка отходни тръби се появиха след наводнението на

...
Заровени в пясъка отходни тръби се появиха след наводнението на
Коментари Харесай

Заровени в пясъка отходни тръби се появиха на Южното Черноморие

Заровени в пясъка отходни тръби се появиха след наводнението на Южното Черноморие. Това разкриват фотоси, оповестени в обществените мрежи, а очевидното потвърдиха и някогашните екоминистри Емил Димитров и Борислав Сандов пред бТВ.

Тръбите са се посочили след по плажа в Китен и в Нестинарка.

" Това е в действителност дълбоководно заустване, което в тази ситуация е плитководно ", съобщи Димитров. По думите му това е и повода измервания да демонстрират високо равнище на ешерихия коли. Хората не са знаели, че 50 метра във вътрешността в морето има тръба, изясни още Димитров.

Борислав Сандов означи, че по Южното Черноморие няма пречиствателни станции на всички места и добре проведена система по канализация.

" Докато аз бях министър никоя от общините не подаде документи да получи финансиране да построи сходна станция ", посочи Сандов.

И двамата някогашни екоминистри се сплотиха към тезата, че би трябвало да се потърси финансиране. По мнението им то би трябвало да се обезпечи от националния бюджет в идващите години. Трябва да се създаде и съответна системата за ранно обявяване при сходни бедствия, убедени са ексминистрите. 

Освен това е належащо и образуването на щабове още преди да е настъпило бедствието, изключително когато има прогноза за рисково време, акцентира Сандов. Той означи, че този регион от България е евентуално рисков поради исторически наслагвания. Там са падали огромни количества превалявания и е имало сходни обстановки като сегашната, уточни още Сандов.

Причината за нещастието може да се търси с изключение на в голямото количество превалявания, само че и в инфраструктурните пропуски, означи на собствен ред Емил Димитров.

Припомняме, Бяха открити телата на съдията от районния съд Мария Москова и нейната щерка доктор Даниела Йорданова, както и на двама мъже.

Към момента бедственото състояние остава в действие, като нанесените вреди са за десетки милиони левове.
 Южното Черноморие постепенно се възвръща след водното злополучие Обновена
Южното Черноморие постепенно се възвръща след водното злополучие

Няма сигнали за бедстващи хора, остава в действие бедственото положение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР