Зърнопроизводители в цялата страна организираха протести с десетки тежки машини

...
Зърнопроизводители в цялата страна организираха протести с десетки тежки машини
Коментари Харесай

Българската земя храни българския народ. Земеделци протестираха срещу вноса на украинско зърно

Зърнопроизводители в цялата страна проведоха митинги с десетки тежки машини против вноса на украинско зърно в България. Според тях той е нерегламентиран и продукцията не е подложена на фитосанитарен надзор на границата.

Организаторите на митинга от Националната асоциация на зърнопроизводителите ( НАЗ ) и Националният съюз на земеделските кооперации упрекнаха страната, че не е защитила по никакъв метод българската продукция.

Фермерите недоволстват, тъй като складовете им са цялостни и се притесняват, че няма да им стигнат средствата да засеят наесен.

Протестните шествия затрудниха придвижването по доста пътища, по които се образуваха дълги колони от коли. 100 тежки трактора минаха единствено през главните булеварди на Добрич.

Протестираха още във Видин, Враца, Монтана, Русе, Плевен, Ловеч, Разград, Силистра, Враца, Хасково, Сливен, Стара Загора, Бургас и други градове.

Директните дотации в земеделския бранш по другите схеми доближават 1.5 милиарда лева през последните години, а половината от тази сума са заплащания за единица повърхност - близо 800 млн. лева годишно. Това демонстрираха данни от фонд " Земеделие ", предоставени на " Капитал " при започване на годината.

Почти всички от 20-те най-големи получатели на дотации са производители на зърно.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР