Зърнената сделка е мъртва, да живее зърнената сделка! Има много

...
Зърнената сделка е мъртва, да живее зърнената сделка! Има много
Коментари Харесай

Подарък с подвеждане на Ердоган и Путин. Украйна насочи руски ракети

Зърнената договорка е мъртва, да живее зърнената договорка! Има доста политици на Запад, които са подготвени да викат " Ура ", в случай че износът на храни от Украйна се възобнови. За да им се угоди, Русия е предизвикана да потопи кротичък и евентуално празен контейнеровоз. Но същината на казуса е по-дълбока.

Голямата морска провокация

Украинските управляващи гордо обявиха, че са пробили „ цивилен зърнен кулоар “. Контейнерният транспортен съд, наименуван Джоузеф Шулте, напусна Одеса и се насочи към Босфора. Контейнерният транспортен съд плава под флага на Хонконг и, съгласно формалното изказване на украинското министерство на инфраструктурата, транспортира 30 000 тона товари, в това число храна.

Защо Украйна се нуждае от всичко това, като цяло е напълно ясно: те се пробват да покажат, че спирането на зърнената договорка от Русия в действителност не значи прекъсване на украинския експорт на зърно. Русия няма да потопи цивилните кораби, напускащи украинското пристанище, по мнението на Украйна. И в случай че се случи, това ще се отрази зле на нейната известност.

Всъщност има двойна провокация. Ако Русия потопи транспортен съд, който нарушава нейните условия (а Русия публично е оповестила западното Черно море за рисково за корабоплаване), тогава западната преса и политиците ще крещят радостно за съветските варвари. Варварите пречат на износа на артикули за „ най-бедните страни в света “.

Ако Русия не направи нищо сходно, това значи, че може да не ви пука за нарушаването на договорката за зърно и да се провеждат изцяло действителни доставки на зърно за Европа (всъщност контейнеровозите не съществуват, с цел да транспортират храна).

Вярно е, че победоносните украински отчети, както постоянно се случва, не дават отговор изцяло на действителността. Източник на „ Readovka “ описа, че Хонконг е помолил Русия авансово да разреши на кораба да премине. В същото време, съгласно някои известия, в действителност няма 30 хиляди тона товари, в това число храна, на Джоузеф Шулте. Корабът е празен. Следователно молба за пропускането му е изцяло допустима, никакъв „ пробив на блокадата ” не е вероятен и не се е случил.

С цялостното й разкритие

Както постоянно се случва, в обстановка като тази с " зърнения кулоар ", има доста повече скрити смисли, в сравнение с открити и очевидни. Може би най-простия от тези смисли се разкрива, в случай че се опитаме да отговорим на въпроса: има ли Украйна действителна опция да изнася зърно в актуалната обстановка, даже в случай че руснаците няма да потапят никакви кораби в намерено море?

Отговорът, за жалост на Украйна и западните страни, е негативен. Русия към този момент потвърди, че е изцяло способна да прикрие украинския експорт, като нападна пристанищната инфраструктура на Одеса и дунавските пристанища. Атаките против дунавските пристанища, Измаил и Рени, бяха нанесени по-специално тази нощ. Някои добре осведомени източници на Царград настояват, че тези удари са имали освен военно значение, само че и показателен темперамент.

Русия сподели, че никой няма механически и материални благоприятни условия да преодолее ветото й върху договорката за зърно,

- споделя източникът.

Междувременно обстановката за украинското селско стопанство се развива доста неподходящо. Царград към този момент писа, че в Украйна към този момент са насъбрани към 16 милиона тона зърно от новите култури. Сега е нереалистично да ги изнася: без работещи пристанища, единствено по суша, Украйна може да изнася не повече от 2 милиона тона зърно на месец (а с работещи пристанища - до 8 милиона тона). В същото време не всичко е наред със сухопътния маршрут, меко казано, защото Полша и Унгария, желаейки да избавят своите фермери, към момента не разрешават вноса на украинска храна на тяхна територия.

„ Пробиването на блокадата “ в действителност би било от огромно значение за Украйна, само че, както наподобява, „ зърнен кулоар “ в действителност няма. И никаква провокация няма да отвори коридора. Дори единствено тъй като НАТО няма да влезе в морска борба за украинското зърно. Както Царград към този момент заяви, Съединените щати не разполагат с военни благоприятни условия в Черно море, с цел да оказват помощ на Украйна с износа на зърно. Това изказване направи заместник-говорителят на Пентагона Сабрина Сингх.

Украйна не взема решение

Но ще има ли кулоар в бъдеще? В този въпрос се крие още един значим смисъл. Днес доста международни медии оповестиха, че на 31 август може да се организира персонална среща на върха: президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган би трябвало да обсъдят няколко значими въпроса. Вярно, това бяха единствено известия от източници на разнообразни осведомителни организации.

Официално от пресслужбата на турския президент споделиха на ТАСС, че към момента нямат информация за срещата на президентите на 31 август. В Москва осведомени източници настояват, че съветският президент във всеки случай няма желание да пътува в чужбина. Възможно е турският президент да бъде поканен да пристигна в Русия за диалози - в Москва, Санкт Петербург или Сочи. Ако това се случи, това апропо ще значи, че Ердоган е склонен: той се нуждае от договаряния повече от съветския водач.

Политическият наблюдаващ на Царград Андрей Перла счита, че Русия може да си разреши да договаря с Турция за опцията за обновяване на договорката за зърно.

" В сегашната обстановка Владимир Путин и Русия са, както се споделя, в мощна преговорна позиция. Защото съглашението, което може да се разисква, е по-необходимо за Турция, в сравнение с за Русия. Русия може да завоюва от нова договорка за зърно, само че тя печели и без покупко-продажби, просто като изнася зърно на фона на растящите цени. В същото време в очите на целия свят Русия наподобява като страна, която в действителност, а не на равнище празни обещания, се бори с глада в Африка.

Да, в случай че изискванията, които Русия сложи, бяха изпълнени, договорката можеше да се възобнови. Но Турция може да поеме ролята на медиатор, само че не може да подсигурява износа на торове от Русия, да деблокира торовете в европейските пристанища. В същото време би трябвало да се има поради, че изискванията за експорт на зърно от Украйна се трансформираха доста: пристанищната инфраструктура беше ударена оот съветските ракети, физически е невероятно да се изнесе толкоз зърно, колкото през 2022 - 2023 година

Така че най-вероятно договорката ще бъде лимитирана до " взаимни уверения за цялостно почитание и ценене " - и нищо повече. Но Ердоган ще удостовери репутацията си на единствения водач на НАТО, с който Путин беседва “, отбелязва специалистът от Царград.

Какво от това?

Сделката със зърното беше възприета от мнозина като образец за оскърбление и крах на Русия да отбрани значими държавни ползи. Всъщност Русия получи много изгоди от договорката, в това число относителната преданост на турския водач. Въпреки това изискванията, които съветският президент Владимир Путин сложи на Запада, по този начин и не бяха изпълнени. Това значи, че никога не е допустимо да се върви отсреща на Ердоган. Но унищожаването на инфраструктурата на украинския експорт на зърно е освен допустимо, само че и наложително.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР