Зърната не са само декоративни, но вие вероятно знаете това.

...
Зърната не са само декоративни, но вие вероятно знаете това.
Коментари Харесай

7 неща, които зърната ви казват за здравето ви

Зърната не са единствено декоративни, само че вие евентуално знаете това. Но има нещо, което евентуално не знаете: зърната ви могат да издадат доста за здравето ви.

Ако забележите ненадейно отичане или цепене на кожата към зърната, обадете се на вашия доктор. Това може да бъде сигнален знак за рак на гърдата.

Ето още 7 неща, които би трябвало да знаете:

1. Отделянето на секрет от зърната постоянно е обикновено, даже в случай че не сте бременна и не кърмите

Този секрет може да се появи при множеството дами, в случай че гърдата се изцеди. Но в случай че секретът е кървясъл и е единствено от едната гърда, посетете доктор неотложно. Отделянето на секрет може да значи доброкачествено новообразование, киста или рак на гърдата.

2. Третите зърна са доста по-често срещани, в сравнение с допускате

Голям % от популацията има трето зърно. То постоянно се бърка с бенка или кожно леке. Притежаването на трето зърно не е проблем и може елементарно да бъде отстранено. Цялата процедура лишава към 30 минути и възобновяване е малко.

3. Възможно е да нараните зърната си при подготовка

Подходящият състезателен сутиен може да предотврати възможни проблеми. Но в случай че упражнявате интензивно и забележите, че зърната ви са зачервени, сърбящи, белещи се и други, консултирайте се с доктор. Може да бъде нещо безобидно, като екзема, само че за всеки случай се консултирайте с доктор.

4. Космите към зърната са естествени, даже при дамите

Тези дребни подутини към зърната са естествени космени фоликули. Ако на зърната ви има тъмни косми, издърпайте ги или изрежете деликатно. Ако тези космени фоликули станат мъчителни, пораснат или стартират да сърбят, посетете доктор. Това може да бъде симптом на зараза или рак.

5. Болката при кърмене е постоянно срещана и може да бъде предотвратена

Пулсиращи, парещи, напукани и възпалени зърна са постоянно срещани недоволства, изключително през първите седмици от кърменето. Но в случай че тези неразположения не престават прекомерно дълго, консултирайте се с доктор. Може да имате зараза, породена от бактерии, която би трябвало да бъде третирана.

6. Обърнатите зърна не са причина за безпокойствие

Около 15% от дамите имат обърнати зърна още от раждането. Това е просто съединителна тъкан, прибираща зърното във вътрешността. За да се поправя, се прави относително дребна хирургическа процедура, при която се прави дребен прорез, с цел да се освободи съединителната тъкан.

7. Зърната са ерогенни зони за дамите, а и за някои мъже

Усещането от стимулирането на зърната отива в същите центрове на мозъка, като стимулирането на клитора и влагалището. Пиърсинга на зърната може да докара до загуба на чувствата, заради увреждане на нервите.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР