Зарков коментира и връщането на хартиената бюлетина, което според него

...
Зарков коментира и връщането на хартиената бюлетина, което според него
Коментари Харесай

Крум Зарков: Продължавам да искам оставката на Гешев, грешка е хартиената бюлетина

Зарков разяснява и връщането на хартиената бюлетина, което съгласно него е " неточност ".

Преди дни в изявление за Би Ти Ви Иван Гешев сподели, че оставката му се желае от наследниците на номенклатурата и репресивния режим. Като подобен уточни персонално водача на " Да, България " Христо Иванов. Освен това съобщи, че не харесва партиите, които не желаят да се срещнат с него, визирайки обединението " Демократична България " и " Продължаваме промяната ".

 

Упрек за политическите му медийни изяви, както и за това, че приказва за положителни и неприятни олигарси, насочиха по време на срещата си с Гешев при започване на седмицата и депутати от Българска социалистическа партия и оповестиха, че не престават да упорстват за оставката му:

" Аз също съм я желал и не преставам да я желая, както желаят и другите политически лица поради цялото му държание, поради това, че го намираме за недопустимо " - разяснява през днешния ден Крум Зарков, който е член на Българска социалистическа партия и критик на актуалното управление на партията.

 

Като повтори, че с Гешев имат друго схващане за това " що е то основен прокурор ", служебният правосъден министър разяснява за какво не вижда учредения за иницииране на процедура за предварителното преустановяване на мандата на обвинител номер едно:

" Не съм пристигнал тук, с цел да върша фойерверки. Не одобрявам това негово държание, не одобрявам информационната тактика, която той си е избрал, не мисля, че е редно той непрестанно и целеустремено да се слага в центъра на политическия живот, а по-късно да се оплаква от това. Но това не са учредения за търсене на дисциплинарна отговорност или за търсене на отговорност на основния прокурор. "

Зарков, който с гласа си като народен представител в 47-мото Народно заседание, попречи за връщането на хартиената бюлетина, дефинира пред депутатите от Правната парламентарна комисия трите плана за смяна в Изборния кодекс като " ненавременни и дори искрено нездравословни ".

 

" Смесено гласоподаване в огромните секции е допустимо най-лошият вид ", беше безапелационен правосъдният министър: " Има и стандарти за това дали се трансформират изборните правила преди или след избори, само че в последна сметка тези стандарти не могат да бъдат опазени от тези, които би трябвало да ги съблюдават ", разяснява Крум Зарков, представен от БНР. На въпрос дали сме пред избори той отговори: " Възможно е да сме преди избори, най-малкото единствено няколко месеца сигурно предстоят локални избори ". 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР