Зареждайки мобилните си устройства правилно, можете значително да увеличите експлоатационният

...
Зареждайки мобилните си устройства правилно, можете значително да увеличите експлоатационният
Коментари Харесай

Ето и списък с най-често срещаните митове за зареждането на смартфоните

Зареждайки мобилните си устройства вярно, можете доста да увеличите експлоатационният им период. В тази връзка, специалисти сформираха лист от няколко съвета, с цел да увеличите продължителността на живота на батерията в джаджите си. Те описаха за най-често срещаните легенди по отношение на зареждането на смарт телефоните и предлагат да се заобикалят грешките. Това ще усъвършенства работоспособността на апаратите.
Първото погрешно съмнение приказва за прегряването на батерията , в случай че оставите телефона да се зарежда през нощта. Съвременните устройства независимо контролират температурата, тъй че не си коства да се притеснявате за този проблем. Не поставяйте смарт телефона под възглавницата си и с батерията нищо неприятно няма да се случи.

Вторият мит гласи за нуждата от цялостното разреждане на устройството . Новите литиево-йонни акумулатори могат да се свързват към зареждането, даже и когато не са се разредили до края. При всяко презареждане, потенциалът на батерията в действителност понижава, само че доста леко. За няколко години на спад, потенциала ще е към 20%. За подобен интервал, потребителите получават нов смарт телефон и няма да виждат утежняването.

Третото неправилно разбиране се отнася до нуждата от зареждане на смарт телефона с сила само посредством истинското зарядно устройство . Това мнение е неправилно, защото при потребление на зарядно от различен производител, може единствено да се удължи процеса, само че това няма да се отрази върху качеството на работа на батерията. Предпазливо би трябвало да се отнасяме единствено към продуктите със подозрителен генезис.

Противно на известното мнение, можете да употребявате устройството по време на зареждане . Той няма да се взриви, няма да Ви удари ток или да Ви навреди на здравето. Въпреки това, експлоатационният период на джаджата ще намалее. Принудителното привършване и преустановяване на процеса няма да Ви спести сила, тъй че не си коства да го вършиме.

И най-после, специалистите поучават да не се тревожим за работещия Bluetooth, Wi-Fi и геолокацията . Ако батерията държи заряда един ден, то тези модули ще изразходят сила за към половин час действие на устройството.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР