Зареждат с до 1000 литра тракторите по полетатаРуският петролен гигант

...
Зареждат с до 1000 литра тракторите по полетатаРуският петролен гигант
Коментари Харесай

„Лукойл“ инвестира още 1 млрд. евро в Бургас

Зареждат с до 1000 литра тракторите по полетата


Руският петролен колос “Лукойл ” възнамерява да влага в нови мощности в нефтохимическия комбинат на компанията в Бургас. Това сподели президентът на сдружението Вагит Алекперов пред съветската РБК.

Новината идва след срещата сред премиера Бойко Борисов и президента на Русия Владимир Путин. “В България ние ще създадем дребен нефтохимически комплекс за произвеждане на полипропилен и необработен бензин. Това ще бъде рационализация на остарялото произвеждане ”, разясни Алекперов.

“Лукойл ” обмисля опцията за създаване на високотехнологични индустриални мощности за произвеждане на най-малко 150 хиляди тона полипропилен на година в “Лукойл Нефтохим Бургас ”. Стойността на плана се прави оценка на 1 милиарда евро.

Междувременно на взаимно съвещание на комисиите по енергетика и по бюджет и финанси депутатите разгледаха проектозакона за административното контролиране на стопански действия, свързани с артикули от петрол. Земеделските производителите няма да се постанова да поставят измервателни уреди на съдовете си с горива. Тази и още няколко промени в проектозакона ще бъдат импортирани преди второто му четене от народния представител от Обединени Патриоти Емил Димитров, стана ясно по време на съвещанието.

“След множеството диалози на сектора с държавното управление, се стигна до няколко основни промени в закона, които да удовлетворят настояванията на земеделския отрасъл. Едната от тях е, че с до 1000 литра земеделците ще могат да зареждат своите комбайни или трактори, без да са нужни гаранции или депозити или регистрация на обекта ”, разгласи Емил Димитров. Той добави, че измервателни уреди не са нужни на земеделските стопани, тъй като те не са търговци на горива, а ги употребяват за персонални потребности.

“Имаше огромно неодобрение от страна на газовия бранш в страната, по тази причина приехме промени газстанциите да имат 10 хиляди бутилки по контракт или закупени. Но дано се разграничават газстанциите, които зареждат коли от тези, които зареждат единствено бутилки ”, добави Емил Димитров.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР