Зареждането на електрически автомобил е около три пъти по-евтино от

...
Зареждането на електрически автомобил е около три пъти по-евтино от
Коментари Харесай

Кое е по-евтино? Да зареждаш кола с ДВГ или електричка – ето разликата

Зареждането на електромобил е към три пъти по-евтино от зареждането на автомобил с мотор с вътрешно горене (ДВГ). Това оповестява изданието Insider.

По време на изследването публицистите са взели електрически автомобил Tesla и средностатистически автомобил с мотор с вътрешно горене. Авторите се базират на отчета EnergySage, съгласно който цялостното зареждане на електрически автомобил на платена станция ще коства към 15 $, а цената на измината миля ще бъде 4.5 цента. 

В материала се отбелязва, че една миля с типичен автомобил коства три пъти повече.

Експертите означават също, че приблизително на година притежателят на електрически автомобил в Съединени американски щати харчи 615 $ за зареждане. Според същите оценки зареждането на автомобил с обичайно гориво костват приблизително 1850 $ за същия интервал.

В умозаключение създателите на отчета декларират, че притежателите на електрически автомобили могат да спестят още повече, в случай че зареждат колите си вкъщи. Експертите поучават електрическите автомобили да се слагат на зареждане през нощта – тогава автомобилът ще се зарежда на по-ниска нощна цена.

По-рано публицистите от Insider обявиха, че електрическите автомобили Tesla се отличават с най-висока цена на застраховката. Средната цена на застрахователния контракт на Tesla в Съединени американски щати коства 2503 $, а на автомобил с мотор с вътрешно горене e приблизително 1682 $.

В някой от идващите материали ще създадем съпоставяне и на цената за техническа поддръжка. 

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР