Зарежда и изпълнява произволен код, написан на PythonВредоносна програма прониква

...
Зарежда и изпълнява произволен код, написан на PythonВредоносна програма прониква
Коментари Харесай

Шпионски вирус за Mac маскиран като WhatsApp

Зарежда и извършва случаен код, написан на Python

Вредоносна стратегия прониква в Apple компютрите през уеб сайтове, маскирани като WhatsApp приложение (източник: Dr.Web)

Нов вирус заплашва потребителите на епълски компютри. Става въпрос за шпионски програмен продукт, който прониква в машини под ръководство на операционна система macOS, сигнализира компанията за сигурност „ Доктор Уеб “.

Злонамереният програмен продукт е наименуван Mac.BackDoor.Siggen.20. Той разрешава на атакуващите да заразят Mac компютъра и да изпълнят случаен код на него, написан на езика за програмиране Python.

Вредоносната стратегия прониква в Apple компютрите през уеб сайтове, принадлежащи на кибер-престъпниците. Така да вземем за пример, един от рисковите уеб сайтове е маскиран като уеб страница на приложение WhatsApp.

През сходни уеб сайтове се популяризира и шпионският програмен продукт BackDoor.Wirenet.517, който инфектира компютри под ръководство на Windows. Този бекдор разрешава отдалечено ръководство на компютрите на жертвите, включително посредством потребление на камерата и микрофона.
още по тематиката
Когато потребителят посети вредоносен уеб уебсайт, вграденият в него код дефинира операционната система на компютъра и според от вида й зарежда бекдор или троянски модул, разяснява Доктор Уеб.

Кибер-престъпниците маскират злонамерените уеб сайтове освен като уеб страници на известни приложения. Засечени са също рискови уеб запаси, завършени като представителни сайтове-визитки на несъществуващи хора.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР