Заредете се с правилната храна. Използвайте абонамента си за фитнес

...
Заредете се с правилната храна. Използвайте абонамента си за фитнес
Коментари Харесай

Изненадващата причина, поради която повечето хора се разболяват от рак

Заредете се с вярната храна. Използвайте абонамента си за фитнес залата. Нанасяйте слънцезащитни артикули. Избягвайте цигарите. Предполага се, че сходно здравословно държание ще понижи риска от рак през целия ви живот. Сега се появява бомбастично изследване, което наподобява демонстрира, че доста от тези старания за понижаване на възможностите са по-малко ефикасни, в сравнение с може би сте считали до момента. Проучването, извършено от университета " Джон Хопкинс ", откри, че две трети от всички случаи на рак при възрастни могат да се припишат на инцидентни генни разновидности, които подтикват растежа на туморите, написа Actualno.com.

С други думи, съгласно създателите на проучването множеството случаи на рак са породени от елементарен неприятен шанс.

Проучването се е наложило, защото откривателите са желали да схванат за какво при някои телесни тъкани, като тези на тънките вътрешности и панкреаса, рискът от рак е по-висок, в сравнение с при други. Затова те наблюдават броя на деленията на стволовите кафези, които се случват в 31 типа тъкани, и съпоставят тези данни с рисковете от рак през целия живот в същите тъкани измежду възрастните американци. Заключението: Колкото по-голям е броят на клетъчните деления в тъканта, толкоз по-висок е рискът от рак. " Нашето проучване демонстрира като цяло, че смяната в броя на деленията на стволовите кафези в даден вид тъкан е мощно обвързвана с смяната в честотата на раковите болести в същата тъкан ", споделят откривателите. Колкото повече клетъчни деления се случват, толкоз по-голям е шансът да възникне инцидентна разновидност и да се развие злокачествено заболяване.

Така че би трябвало ли да хвърлите кърпата, когато става въпрос за здравословен метод на живот, защото резултатите от изследването допускат, че ракът в множеството случаи не зависи от вас? Отговорът е НЕ. Въпреки че откривателите са открили 22 типа рак, чиито рискови равнища се дължат най-вече на инцидентни разновидности, девет други, като да вземем за пример един тип рак на кожата, както и рак на главата и шията, колоректален рак и рак на белия дроб, са свързани с фактори на околната среда, които можете най-малко отчасти да контролирате, в тази ситуация излагане на ултравиолетови лъчи и тютюнопушене. Тези девет типа са повлияни и от наследствени фактори, което значи, че постоянните прегледи могат да ви оказват помощ да идентифицирате тумора, преди да стане животозастрашаващ. Също по този начин, в случай че се притеснявате от рак на гърдата, това изследване не предлага отговори, защото откривателите въобще не са разглеждали тъканта на гърдата.

Друг е въпросът, че " инцидентните " разновидности напълно не е наложително да са инцидентни, споделят други специалисти. Вместо това те могат да зародят вследствие на фактори, свързани с метода на живот. " Честотата на разновидностите е по-висока при хората, изложени на отрови, и по-ниска при тези, които са изложени на удобни за здравето условия ", споделят те. " Проучванията към този момент демонстрираха, че гените, които предизвикват рака, се изключват, а гените, които го потискат, се включват при здравословен метод на живот; това не трансформира това. "

В последна сметка ракът е цялост от болести, породени в друга степен от генетиката, факторите на околната среда и инцидентните генни разновидности. Тъй като някои типове рак оферират повече благоприятни условия за понижаване на възможностите ви, в сравнение с други, е рационално да възприемете здравословно държание. Придържайте се към диета с ниско наличие на скотски мазнини и високо наличие на плодове и зеленчуци, постоянно се занимавайте с физическа интензивност и сведете до най-малко излагането си на ултравиолетови лъчи и цигари, съгласно специалисти за битка с рака.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР