Заразеният с коронавирус мъж, настанен в инфекциозното отделение на Университетската

...
Заразеният с коронавирус мъж, настанен в инфекциозното отделение на Университетската
Коментари Харесай

Заразеният в Русе се прибрал с приятелката си от Австрия преди 17 дни

Заразеният с ковид мъж, настанен в инфекциозното поделение на Университетската болница "Канев " в Русе, е с едностранна пневмония, като положението му все още е положително. Той е работил с приятелката си в ски курорт в Австрия, като на 16 март т. година двамата се прибрали в Русе през Граничен контролно-пропусквателен пункт "Дунав мост ", стана ясно по време не брифинг на шефа на Регионалната здравна ревизия доктор Маргарита Николова.
Двойката не се е подложила на 14-дневна карантина, тъй като по това време Австрия не е била посочена като рискова страна. Мъжът и дамата не са попълвали и анкетна карта. Въпреки това двамата са били доста съзнателни и са се самоизолирали в дома си. Единствено излизали да пазарят от магазин, имали контакт и с организация за недвижими парцели, защото живеят на квартира.
Д-р Николова изясни, че мъжът получил първите признаци на 25 март. Самолекувал се пет дни, след което на 30 март отишъл до белодробната болница в града, където му е направена рентгенова фотография. Тя посочила, че има десностранна бронхопневмония. Мъжът бил трансфериран незабавно в инфекциозното поделение на УМБАЛ "Канев ".
Според шефката на РЗИ-Руси сега се прави изследване за контактните хора - двама или трима души са от магазина, който ще бъде затворен. В Агенцията за недвижими парцели мъжът е общувал с един или двама чиновници. Д-р Николова изясни, че лекарят от белодробната болница, при който е ходил пациентът, не е бил с защитно облекло.
Всички, дружно с приятелката на мъжа, ще бъдат сложени под 14-дневна карантина, като през днешния ден ще им бъдат взети проби за проучване. Д-р Николова осведоми, че 1244 души в Русенско са под домашна карантина от друг интервал.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР