Заразеният пастор в Лом е бил на евангелистки събор във

...
Заразеният пастор в Лом е бил на евангелистки събор във
Коментари Харесай

Заразеният пастор от Лом е бил в чужбина, лъгал докторите

Заразеният свещеник в Лом е бил на евангелистки събор във Франция, а по-късно е бил в Германия, научи BulNews. Той се е прибрал в България с доста висока температура обаче го е икономисал на всички лекари.
Мъжът е на 64 години и от няколко седмици се е лекувал вкъщи като бил съветван от персоналния си доктор. Преди два дни дружно със брачната половинка си и брат си потеглят за Монтана, с цел да бъде прегледан от пулмолог, тъй като в Лом подобен доктор няма.
Преди това обаче, пасторът със признаци на COVID-19, се е разходил без проблеми до Монтана, напазарувал си в два хипермаркета в регионалния град, отишъл да си заплати осигуровките.
Едва по-късно отишъл при пулмолог в медицински център в Монтана. Веднага му издали направление за болнично лекуване. Отишъл в отделението по пулмология на монтанската болница. Оттам го препратили към инфекциозното. Там е доказана позитивната проба и той се оказа първият пациент с ковид в инфекциозното поделение на болничното заведение в Монтана. По време на прегледите не е споделил, че е бил в чужбина.
Началникът поделение по инфекциозни заболявания - МБАЛ „ Д-р Стамен Илиев “ – Монтана доктор Илияна Събчева, сподели, че пациентът е бил признат с обща изнемощялост, нараснала температура, болки по мускулите, кашлица, затруднено дишане.
„ Той влезе през специфичен обособен вход, който сме приспособили и непосредствено против бокс, в който беше изолиран. Нямал е контакт с други заболели, ние бяхме готови с маски и дрехи, както е по условия “, добави още лекар Събчева
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР