Заразените в Германия нарастват бързо, но по-голямата част от заводите

...
Заразените в Германия нарастват бързо, но по-голямата част от заводите
Коментари Харесай

Германия показва пътя: Затворените заводи са по-скоро рядкост

Заразените в Германия нарастват бързо, само че по-голямата част от заводите в най-голямата европейска стопанска система към момента работят, предоставяйки проект за деяние за страните, които желаят да поддържат икономическата интензивност по време на пандемията, написа The Wall Street Journal.

Бизнесите, които държавните управления дефинират като по-малко значими, не работят из цяла Европа. Опитите на Съединени американски щати да остави отворени заводите провокираха напрежение измежду служащите. Германия обаче може да покаже пътя на тежко потърпевши страни, като Италия, която в този момент търси метод да възвърне производството.

Геманските фабрики бързо върнаха служащите на работа и вкараха прецизни ограничения за стерилизация, както и организационни правила. Някои от последните към този момент се употребяват и в Китай. Отварянето на заводите не е значимо единствено за отбрана на работните места и за омекотяване на икономическия потрес. Мениджъри споделят, че става въпрос и за оцеляването на някои компании.

Според калкулации на банкери, икономисти и представители на промишлеността към немските производители работят на 80% потенциал. Производството във Франция и Англия през март се сви надалеч по-рязко, в сравнение с в Германия.

Точно какъв брой фабрики са отворени не е ясно. Автомобилните производители като Volkswagen и BMW затвориха немските си обекти през последните седмици. Но в други браншове затворените фабрики са по-скоро изключение, въпреки че малко от тях работят на цялостен потенциал.

Редица от тях обаче въпреки всичко ще би трябвало да затворят, в случай че ограниченията против ковид останат в действие дълго време. Това ще понижи търсенето на Стария континент и ще " отреже " основни доставки от чужбина. Подобна орис ги чака и в случай че повече служащи се заразят, което ще провокира реакция от управляващите. Но към този момент големият брой поръчки и възобновяване в Китай вършат запазването на интензивността свястно.

За да лимитират риска, мениджърите са въвели бързо хигиенични ограничения, които взаимстват от заводите на фирмите в Китай. През февруари, когато коронавирусът изглеждаше като далечна тематика за европейците и американците, emb-papst Group, която създава електромотори, стартира да подхваща сходни ограничения в заводите си по целия свят. Те включват и възбрана за пътувания в чужбина и събиране на едно място на личния състав. Част от чиновниците работят у дома.

Екип от хигиенисти пък стерилизира дръжки на вратите, машините и друго съоръжение непрекъснато. Стаите за отмора са пренаредени, тъй че чиновниците да не би трябвало да стоят един до различен. Лекари даже вършат проби на някои от рисковите чиновници.

HAWE Hydraulik SE, която създава хидравлични помпи и клапи, споделя, че шестте завода в Германия работят на 100% потенциал. Компанията обаче е основала нови смени, с цел да обезпечи, че едни и същи чиновници работят дружно. Между тях пък има наложително разстояние от 1,5 м., което се следи от медицински личен състав и мениджмънта.Ситуацията обаче не може да продължи постоянно. Недостиг на части от интернационалните сътрудници може да накара някои фабрики да затворят, в случай че прецизните ограничения в Европа не бъдат отстранени през идващите седмици.

Заводът на европейския производител Airbus SE в Северна Германия работи единствено четири дни в седмицата, защото има дефицит на части от Англия.

Все отново икономисти показват, че производителите са в по-добра обстановка да преживеят понижена интензивност от бранша на услугите, защото по-късно могат да работят изключително, с цел да произведат нужните артикули. Хотелите и заведенията за хранене не могат да възстановят изгубения бизнес по този метод.

Високата индустриална интензивност в Германия обаче не значи, стопанската система на страда. Всяка седмица на тежки ограничения " изтрива " по към 1% от Брутният вътрешен продукт на страната, или към $40 милиарда, съгласно Ларс Фелд, консултант на немското държавно управление. /money.bg

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията. 
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР