Заразените с коронавируса Covid-19 в Европа надхвърлиха 250 хиляди души.

...
Заразените с коронавируса Covid-19 в Европа надхвърлиха 250 хиляди души.
Коментари Харесай

Вирусолог обясни парадокса с ниската смъртност в Германия

Заразените с ковид Covid-19 в Европа надвишиха 250 хиляди души. Около половината от тях са в Италия и Испания, където жертвите през днешния ден набъбнаха на близо 4 100.

Само за последното денонощие в Испания са умряли 655 души. В същото време Германия заяви, че форсира тестването за новия ковид до 500 хиляди теста на седмица.

Вирусологът Кристиан Дростен изяснява ниската смъртност в Германия точно с огромния брой лабораторно диагностицирани заболели. Иначе доказаните случаи на ковид в страната се усили с 5000 до 36 508. От инфекцията там са умряли 198 души, което е едвам 0,5 %. Процентът може да се окаже даже по-нисък, тъй като съвсем е несъмнено, че броят на инфектираните е по-голям от откритите.

Заради пандемията от ковид Русия прекратява всички постоянни и чартърни полети от и за страната от на следващия ден. На съветските авиолинии ще бъде позволено да летят в чужбина, единствено с цел да изтеглят съветски жители.

Румънският министър на опазването на здравето Виктор Костаке подаде оставка. Неговите отговорности ще извършва заместникът му Нелу Татару. В северната ни съседка записаните болни от коронавирусната зараза са 906, а смъртните случаи - 17. Много лечебни заведения в цяла Румъния се оплакват за дефицит на защитни средства за личния състав.

Гръцкият финансов министър Христос Стайкурас изрази упования гръцката стопанска система да се свие с сред един и три % поради епидемията. Тя стана повода и Европейският парламент да реши да прекрати съвещанията в Страсбург до септември.

След оптимизма през вчерашния ден, европейските и азиатските борсови показатели паднаха поради предстоящите през днешния ден отрицателни данни за безработицата в Съединените щати.

Отвъд Океана американският Сенат поддържа пакета от тласъци на стойност 2 трилиона и 200 милиарда $ за намаляване на икономическия резултат от ковид върху американската стопанска система. Там инфектираните от респираторната зараза са съвсем 70 хиляди, умрелите - над 1000.

Китайският авиационен регулатор издаде разпореждане всички национални и задгранични самолетни компании да лимитират интернационалните си полети до един на седмица. Мярката влиза в действие от 29 март и се постанова, с цел да се ограничи разпространяването на ковид, откакто през последните дни новите случаи на инфектирани в Китай са импортирани от чужбина.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР