Заразените с коронавирус в световен мащаб надминаха 16 милиона, съобщи

...
Заразените с коронавирус в световен мащаб надминаха 16 милиона, съобщи
Коментари Харесай

СЗО: Заразените с коронавирус в света са над 16 милиона

Заразените с ковид в международен мащаб надминаха 16 милиона, заяви Световната здравна организация. Повече от половината случаи са в Америка и Карибите, добавя Франс прес. Редица европейски страни вкарват нови ограничавания за идващите от чужбина в опит да противодействат на разпространяването на болестта.
Испания разгласи, че е безвредна страна с локализирани, изолирани и следени огнища на ковид, предадоха международните организации откакто по-рано Англия заяви, че ще подлага всички идващи от Испания на двуседмична карантина.
По-рано испанското здравно министерство регистрира, че в страната към момента се откриват местни огнища на болестта, само че нивото на разпространяване на болестта е видимо по-ниско от индикаторите през април.
От на следващия ден идващите в Австрия от страни с нараснал риск, измежду които и България, ще би трябвало да показват негативен PCR тест, изработен 72 часа преди влизането.
А от вторник - 28 юли в Гърция влиза в действие условието за негативен тест за ковид и от идващите със аероплан от България и Румъния. Досега такова важеше единствено за прекосяване на сухопътната граница. Остава в действие и условието за баркод от електронния формуляр. Мярката е в действие до 4-ти август, оповестяват от Министерството по отбрана на глажданите в южната ни съседка.
Италия вкара задъжителна карантина за идващите от България и Румъния, както и за страните отвън Европейския съюз.
Същевременно Северна Корея вкарва режим на строга карантина в град Кесон, с цел да предотврати разпространяването на ковид.
Лидерът Ким Чен-ун разиска на изключително съвещание на политбюро на Корейската трудова партия въвеждането на режим на оптималната подготвеност за битка с ковид.
В Мексико единствено за денонощие инфектираните с ковид станаха 6 751 души, като по този начин общият брой на инфектираните в страната надвиши 385 хиляди.
В Съединените щати записаните случаи на инфектирани с Covid-19 за последните 24 часа са 68 212. Експерти разясняват, че след записаното в края на пролетта усъвършенстване в обстановката, броят на инфектираните в този момент още веднъж стартира да нараства.
Финландия вкара 14-дневна карантина за идващите от Австрия, Словения и Швейцария заради покачвания брой на инфектираните с новия ковид. Мярката влиза в действие от на следващия ден.
Вижте още:
СЗО: Ситуацията с ковид на Балканите е притеснителна
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР