Заразените с коронавирус са 3-4 пъти повече от обявяваните всекидневно

...
Заразените с коронавирус са 3-4 пъти повече от обявяваните всекидневно
Коментари Харесай

Д-р Миндов стресна: Заразените с К-19 са 3-4 пъти повече от обявяваните случаи

Заразените с ковид са 3-4 пъти повече от обявяваните ежедневно 4-5 хиляди случая. Това сподели ръководителят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в София доктор Георги Миндов.

По думите му скоро няма да има PCR проби с електронни посоки от персоналните лекари, макар че бяха обещани от здравните управляващи до дни. „ Информационно обслужване “ не си пое уговорката. 6 ноември трябваше да бъдат показани и да проработят.

Проблемът е софтуерен, ние сме жертва на програмистите. Хората сега заплащат по 1 милион дневно, тъй като някой не си е приключил работата в тази страна. Работа, за която му се заплаща “, сподели доктор Георги Миндов. Според него липсва връзка във връзка с разкритите Коронавирус кабинети в ДКЦтата.

„ Ако човек отиде там, без да е осъществил контакт с персоналния си доктор, ще би трябвало да заплати проучването “, разясни той
По думите му е нужна единна система за цяла София във връзка с тези кабинети. Др Миндов съобщи, че няма лекари, които да работят в тези Коронавирус зони.

Според него ограниченията би трябвало да се затегнат, с цел да се понижат случаите на ковид у нас. Председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари даде образец с Израел, където за един месец са затворили всичко и фрапантно случаите са намалели.

Във връзка с думите на доцент Атанас Мангъров да се спре с „ телефонната медицина “ и персоналните лекари да си застанат на мястото и да лекуват, доктор Миндов съобщи:
"Ние в театъра на Мангъров няма да участваме! Това е цирк! Ние сме с най-вече умряли лекари. Аз ще го накарам, като почине някой, той да пристигна на гробищата да копае. Според него с обятия се лекувало... Той унищожи най-святата връзка доктор – пациент. Това е насмешка с цяло съсловие. Всички преглеждат ", продължи още персоналният доктор.

Кранчето тече изпод, ние се давим и умираме. Да не ми приказва доцент Мангъров... В неговото поделение, в случай че желае, да си върви гол! ".

"Лично аз проверявам безусловно всеки ден. Никой няма да върна. Трябваше някой да упрекна. Бяха му отговорни маските, в този момент сме ние, на следващия ден ще забележим кой е. Каква работа желае повече да му свърша? Ако стане министър, представете си какво ще се случи... Отидете и вижте по какъв начин хората се оправиха и се оправиха дейно! Колко души, лекари, още би трябвало да измрат? Ние няма от кое място да внесем ", продължи с коментара си доктор Миндов.

Д-р Миндов направи и значимо известие по отношение на електронните посоки за PCR.

"Няма да има скоро електронни посоки. Някой не си е приключил работата – Информационно обслужване. На 6 ноември трябваше да бъде подготвен софтуерът. Някой не си прави работата в тая страна! ", възмути се.

А във връзка с типа проби, персоналният доктор сподели, че е доста значимо пациентите да дефинират от по кое време са им признаците, с цел да се реши какъв тип тест да им се назначи - PCR или антигенен. Подчерта, че единствено с PCR може да се влезе в болница.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР