Заразените с коронавирус по света достигнаха почти 15 милиона. А

...
Заразените с коронавирус по света достигнаха почти 15 милиона. А
Коментари Харесай

На 22 юли към 18 часа дойде страшна новина от началото на пандемията COVID-19

Заразените с ковид по света доближиха съвсем 15 милиона. А фармацевтични компании се състезават с времето, с цел да основат ваксина. Пред американския конгрес те оповестиха, че евентуално ще са подготвени до края на годината или при започване на идната.

Една от първите ваксини евентуално ще е подготвена през септември, стана ясно от чуването в Конгреса. „ Не бих чакал да видя, дали едната е по-добра от другата”, съобщи доктор Антъни Фаучи. Директор на Центъра по заразни заболявания на Съединени американски щати.

Експертът прикани американците да се имунизират незабавно, откакто е допустимо. Колко скоро ще е това беше тематика на разискване сред законодателите от Конгреса и фармацевтичните компании. „ Работим по две обещаващи ваксини”, сподели доктор Джули Гербердинг, вицепрезидент на фармацевтична компания.

На първия си брифинг от началото на април за ковид, президентът Тръмп прзова американците да носят маски, в случай че не могат да съблюдават физическа отдалеченост от хората към себе си. „ За страдание, евентуално ще стане по-зле преди да се усъвършенства – нещо, което не обичам да споделям, само че е по този начин. Погледнете какво става по света, на всички места е по този начин. Имам маска и си я нося в мен. С наслаждение ще я употребявам, нямам проблем”, разяснява президентът на Съединени американски щати.

А поради растящия брой инфектирани с ковид в последните седмици Австрия върна носенето на маски в супермаркети, банки и пощенски клонове, както и в публичния превоз. Белгия предизвести, че е обхваната от втора вълна, а Австралия означи най-тежкия си ден от началото на пандемията с 500 нови случая.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР