Заразените и жертвите на новия коронавирус в САЩ продължават да

...
Заразените и жертвите на новия коронавирус в САЩ продължават да
Коментари Харесай

Бебе почина от коронавирус в САЩ, заразените и жертвите се увеличават

Заразените и жертвите на новия ковид в Съединени американски щати не престават да се усилват. Случаите на Covid-19 в страната към този момент са 124 686, а умрелите да 2010, демонстрират данни на университета Джонс Хопкинс.

Сред жертвите на вируса е и бебе на по-малко от година. Съобщението за това пристигна от управляващите на американския щат Илинойс.

Смяташе се, че заболяването е релативно щадяща към децата и доста младите жертви са огромна необичайност.

" Днес би трябвало да оповестя нещо извънредно тъжно. Сред смъртните случаи в последните 24 часа има и едно доста малко дете ", разгласи губернаторът на щата Илинойс Джей Робърт Прицкър, съобщи Българска телеграфна агенция. Не беше конкретизирано дали детето е имало други съпътстващи болести.

Основното огнище на ковид в Съединени американски щати е Ню Йорк. По-рано президентът Доналд Тръмп разгласи, че може да сложи под карантина целия щат Ню Йорк, щата Ню Джърси и щата Кънектикът, предадоха международните организации. По-късно обаче президентът съобщи, че сходна мярка не е нужна и че е изискал от Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите да разпространят " твърдо " мнение, разубеждаващо напредванията за влизане или излизане от тези щати, само че без да се затварят техните граници.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР