Заразени с фипронил яйца са открити в 15 страни от

...
Заразени с фипронил яйца са открити в 15 страни от
Коментари Харесай

Заразени с фипронил яйца са открити в 15 страни от ЕС

Заразени с фипронил яйца са открити в 15 страни от Европейски Съюз, Швейцария и Хонконг, заяви представител на Европейската комисия, представен от международните организации.

България не е измежду засегнатите страни.

В четири страни от Европейски Съюз - Холандия, Белгия, Германия и Франция, откъдето стартира абсурдът със инфектираните яйца, са затворени краткотрайно птицеферми, в които е употребен отровният инсектицид.

Продукция от тези ферми към този момент е доставена в някои европейски страни. Заразени с фипронил яйца са открити в Швеция, Англия, Ирландия, Австрия, Люксембург, Италия, Полша, Румъния, Словакия, Словения и Дания.

Комисията е насрочила за 26 септември среща с тези страни, чиято цел е да се създадат заключения от рецесията.



Изправена пред рецензиите на европейските си съседи, Холандия призна, че са позволени неточности при ръководството на абсурда със инфектираните яйца, само че отхвърли обвиняванията в немарливост, осведоми Reuters.





По мотив обвиняванията против държавното управление, че не е предоставило по-рано информация за инфектираните яйца министърката на опазването на здравето Едит Схиперс уточни в телевизионно предаване, че не е било допустимо да се изпреварят следствието и анализите на взетите проби.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР