Заразата вилнее с нов рекорд у нас - 1595 заразени

...
Заразата вилнее с нов рекорд у нас - 1595 заразени
Коментари Харесай

Специалист разясни трите етапа на лечение на пациенти с Ковид-19

Заразата вилнее с нов връх у нас - 1595 инфектирани с Ковид-19 за денонощие. Може да стигнем до по-стряскащи числа?

"Здравната система може да се оправи, в случай че има изцяло верен метод към това заболяване. То би трябвало да е разграничено на стадии, първият се опира въз основата на паталого-анатомите.

Нашата терапия за вируса са противовирусни медикаменти, измежду които "Ремдесивир ". Той редуцира престоя на болните от 15 дни на 10 ", сподели експертът по клетъчна терапия и плазмафереза доктор Чавдар Ботев в предаването "Денят ON AIR ".

По думите му лекуването с "Ремдесивир " може да се съчетае с плазмената терапия, при което би могло лекарството да се употребява по-кратко време.

"Във втората фаза патолого-анатомите откриха, че става дума за коагулационни промени. Едната терапия там е плазмафереза. В този интервал е значима другата антикоагулационна терапия. Във втората фаза решаващо значение би трябвало да имат хематолози и кардиолози ", разясни експертът.

Той добави, че третият стадий е този на автоимунните болести, при който протоколът на лекуване е явен - "Дексаметазон ".

"Ако се направи неправилна ваксина, Ковид-19 ще докара до взрив на автоимунните болести. Трябва да изберем вярната ваксина и да използван вярното решение.

Следва зараза с автоимунен диабет. Ролята на витамин Д е доста значима, а сърфактантът, прибавен в първите етапи, дава фантастични резултати ", добави доктор Чавдар Ботев в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му сърфактантът се ползва в два аспекта - в първите 14 дни, когато в случай че се вземе се следи внезапно намаляване на имуноглобулин А. "Това нещо унищожава доста бързо вируса ", безапелационен бе той.

Д-р Ботев обърна внимание на технологията на процеса по вярното преливане на кръвна плазма. "Трябва да работим непрекъснато, би трябвало да стане двойно заплащането на сътрудниците в кръвните центрове, които се занимават с това нещо.

Те бяха с най-ниското възнаграждение от всички лекари. Това е място, където се създава лекарство. Тези сътрудници ще ни измъкнат ", означи специалистът по клетъчна терапия и плазмафереза.
Той добави, че хората са доста стимулирани да подаряват плазма, само че би трябвало да се вземат още апарати за задачата.

"Eдинчовек може да помогне на трима, след 15 дни на още трима. При този развой не понижават антителата и те не са от голяма важност. Тук е значим клетъчният имунитет, а след плазмафереза той стартира да работи още по-добре ", уточни доктор Чавдар Ботев.

Специалистът посъветва който има опция да изследва стойностите си на витамин Д, а по-късно да приема при потребност.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР