Заразата с чума не е нещо, за което трябва да

...
Заразата с чума не е нещо, за което трябва да
Коментари Харесай

Иван Бакалов: Да избиеш животните заради 10 заразени овце и е все едно да избиеш цял град заради 10 болни от грип

" Заразата с чума не е нещо, за което би трябвало да си упражняваме патоса във Facebook. Всеки споделя нещо, твърди нещо, даже експерти не споделят истината, а по този начин с ах и ох сме за на никое място ". Това написа във Facebook журналистът Иван Бакалов.
" По принцип няма по какъв начин да има доверие към дейностите на българските служби по болестта с чума. Това са натегачи, за които е по-важно какво ще каже партията или Съветския съюз. Няма да потъсят прагматично решение да спасят каквото е допустимо, а ще побързат да наемат рецидивисти да избиват животни, с което ще оставят подозрения за правотата си.
А признатите в Европейски Съюз или от СЗО стандарти за изтребване на животни са напълно обособен въпрос. Те са признати да подсигуряват сигурност. Може да са прекомерни, само че не е въпросът да ги отменяме в БГ.
Все отново, за съпоставяне - да избиеш животните в цялостен район, поради инфектирани десетина овце, е все едно да избиеш цялостен град и близките селища, поради инфектирани с рисков грип десетина души. Няма разлика. В единия случай става дума за животни, в другия - за хора. Къде сте бранители на кучетата и впрочем фенове на животните?...
Във Англия през 90-те избиха добитъка поради заболяването " луда крава ", породена от изкуствените хранителни добавки за тревопасни животни, направени от костно брашно от кости от трупове на същите тези животни.
Изкланият добитък на места вместо в екарисажи, отпътува скрито за експорт и дойде в изгубени страни като България, по документи като импорт от Аржентина. Понеже по това време в България бяха към този момент изклали добитъка, заради земеделската промяна на Съюз на демократичните сили, няколко години наред всички салами у нас се правеха със замразено месо от заклан поради " луда крава " добитък. Така че поколението, родено през 80-те е израсло с такива салами. И изобщо, който доста го е боязън от такива неща, да не яде месо като мен ", добави Бакалов в профила си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР