Заразата от вирусна пневмония в Китай, която порази над 40

...
Заразата от вирусна пневмония в Китай, която порази над 40
Коментари Харесай

Откриха откъде е тръгнал вирусът на Белия метален плъх

 Заразата от вирусна пневмония в Китай, която порази над 40 души, евентуално се е популяризирала от рибен пазар в град Ухан и не се демонстрира отвън територията на града, заяви Световната здравна организация (СЗО), представена от Българска телеграфна агенция.

Инфекцията породи опасения за евентуална зараза. В началото на януари управляващите в Ухан, основен град на китайската провинция Хубей, оповестиха за 44 инфектирани от незнайна форма на вирусна пневмония. Болестта се появи в града в последните дни на 2019 година, един от заболелите след това умря.

Китайските здравни управляващи оповестиха предходната седмица, че вирусът е от незнаен до момента тип, само че е от фамилията на вирусите, предизвикали епидемията от ТОРС и близкоизточния респираторен синдром. СЗО заяви, че болестта не се популяризира към този момент, няма нови случаи в Китай и по света. Затворен е рибният пазар в Ухан, за който " има доказателства, които дават мотив да се счита, че болестта е обвързвана с него ", се разяснява в известието на СЗО. Симптомите на болестта до болежка припомнят на признаците на " Пурпурната гибел ", от която преди седемнадесет години починаха няколко хиляди души.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР