Заразата не подмина никого и нито професията, нито социалният статус,

...
Заразата не подмина никого и нито професията, нито социалният статус,
Коментари Харесай

„Излекувани“ в „Темата на NOVA“

Заразата не подмина никого и нито специалността, нито общественият статус, нито цветът на кожата съумяха да спрат вируса. Тази неделя създателят Даниела Пехливанова и операторът Радослав Илиев ще опишат на феновете по какъв начин се живее с диагноза COVID-19, какви са реакциите на близките и допустимо ли е завръщането им към естествения живот след излекуването. Героите в „ Темата на NOVA “ са преборили вируса и през днешния ден са подготвени да опишат. Политици, футболисти, треньори, актьори – всички те са хора с разнообразни ориси, само че и нещо общо между тях – оздравели са.

За доста от болните от тематика номер едно, даже и след излекуването, COVID-19 продължава да бъде тематика табу. Признанието, че някой е инфектиран, стартира да изисква храброст. Експертите изясняват това с особената природа на болестта – не се поддава на главните закономерности, отбягва предсказанията, не желае да се подчини на епидемиологичната логичност и по тази причина поражда доста спорни усеща.

Докато се борят със личните черни мисли, болните се оказват и в различен капан – на предразсъдъците . Многото незнайни трансформират ковид в диагноза, за която даже е добре да не се приказва. А болните, с изключение на самотата на изолацията и карантината, се оказват и притиснати от обществото. Има ли рецептата за справяне с предразсъдъците в тежката обстановка и по какъв начин продължава животът след боледуването от ковид?

Гледайте „ Излекувани “ в „ Темата на NOVA “ тази неделя, 12 юли, незабавно след централната емисия вести.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР