Заради затруднения достъп до информация комисията за установяване на злоупотреби

...
Заради затруднения достъп до информация комисията за установяване на злоупотреби
Коментари Харесай

На жмичка играят с Мая Манолова държавни дружества, бойкотират я

Заради усложнения достъп до информация комисията за определяне на злоупотреби и нарушавания при разходването на средства от държавни органи и компании с над 50% държавно присъединяване взе решение да привика представители на компаниите и отрасловите министри в оставка, тъй че да могат да бъдат заложени въпроси както за достъпа до данни, по този начин и всъщност.

Голяма част от съвещанието на комисията през днешния ден мина в пререкания след несполучливия опит на част от депутатите предишния петък да се срещнат с изпълнителния шеф на " Булгартрансгаз ", написа още " Сега ".

“До през днешния ден сме получили три писма - от финансовото министерство - за изразходваните средства с постановления на кабинета, от компания " Монтажи " и от държавното дружество за ръководство и стопанисване на язовирите,” заяви пред членовете на комисията Манолова. От " Монтажи " ЕАД (дружество под шапката на " Държавната консолидационна компания ", което получи 500 млн. лева за незабавен ремонт на язовири) са уведомили комисията, че не могат да дават изисканата информация в посочения период. “От писмото не излиза наяве по кое време могат да бъдат предоставени данните,” разяснява Манолова.

По време на съвещанието се разбра, че писмо е пратила и " Булгартрансгаз ". В него още веднъж се оповестява, че сдружението има проблем да сканира желаните документи, които възлизат на 1 млн. страници. " Страниците пораснаха от 150 000 на 300 000, на 800 000, в този момент минаха милион ", разяснява Манолова. В писмото се акцентира и че е нужно категорично позволение от министъра за даване на информация. " Те ни се подиграват ", разяснява Калоян Янков от " Демократична България ".

Заради отхвърли на сдруженията да спомагат комисията реши да предложения на съвещание на следващия ден министрите на енергетиката и районното развиване в оставка Теменужка Петкова и Петя Аврамова, както и управлението на две от сдруженията в листата с цели на комисията - " Булгартрансгаз " и " Автомагистрали ". С тях ще бъде разисквани и въпроси всъщност от активността на компаниите. Народните представители ще изхождат от към този момент правени питания и изследвания в предходния парламент и други обществени данни за проблеми в работата на двете сдружения. Въпроси ще могат да задават и публицисти, реши комисията.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР