Заради заповед, в която се предвиждат структурни промени, министърът на

...
Заради заповед, в която се предвиждат структурни промени, министърът на
Коментари Харесай

Петков: Културният министър трябва да бъде уволнен, защото прави структурни промени

Заради заповед, в която се плануват структурни промени, министърът на културата Велислав Минеков би трябвало да бъде уволнен и то неотложно, счита Румен Петков от АБВ. 

Според заповедта, Минеков закрива в Дирекция „ Административно обслужване и човешки запаси “ двата отдела. В Групово дело „ Инспекторат за запазване на културното завещание “ Централно управление закрива отделите „ Недвижимо завещание “, „ Движимо завещание “ и „ Законосъобразност и процесуално посланичество “. Тези промени са последвани и от поредност още структурни трансформации и трансформации на длъжности. 

Петков съобщи, че настояването на АБВ е тази заповед да бъде анулирана, поради нейната нецелесъобразност и изключително поради краткотрайния статут на Минеков като министър, съобщи " Евроком ". 

„ Закриването на отделите в най-голямата дирекция в Министерство на културата, изпълняваща напълно контролни функционалности по Закона за културното завещание, ще сътвори безпорядък освен в ръководството на дирекцията, само че ще нанесе и сериозен удар, както върху имиджа на Министерство на културата, на държавната политика по запазване на културното завещание, като детайл от националната сигурност “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР