заради заплащането и финансирането на системата. Учителят е един фундамент

...
заради заплащането и финансирането на системата. Учителят е един фундамент
Коментари Харесай

Учителите остават в стачна готовност, но са гневни и на Асен Василев


поради заплащането и финансирането на системата. Учителят е един пиедестал и една икона и не може да се приказва по този начин за него - че бил с дупки. Това съобщи ръководителят на профсъюз " Образование " към КТ " Подкрепа " Юлиян Петров пред bTV относно думите на някогашния вицепремиер и финансов министър Асен Василев, че

Той уточни, че образованието в действителност е недофинансирано, само че това, което е обидило учителите, е неприемливото установяване на една общественост и една специалност - със скъсани чорапогащници. Много са случаите на сходно говорене към българските учители и набра скорост един подобен вид държание. За учителите това не е обикновено, възможно и след това да се чака българското общество да стане по-възпитано и положително , разяснява Петров.

Той увери, че има задоволително стимулирани учители, само че системата и националната политика няма задоволително лостове и принадлежности да ги задържа. 70% от младите учители даже не устоят и първата година в учителската специалност. Учителите са гневни поради отношението на институциите, родителите и политиците по отношение на тях.
 Учителите се наскърбиха от думи на Асен Василев за скъсаните им чорапогащници
Учителите се наскърбиха от думи на Асен Василев за скъсаните им чорапогащници

Настояват за опрощение и оставка

Юлиян Петров съобщи, че доста неща би трябвало да се трансформират в системата на образованието - финансиране на образованието, да се промени класната стая в европейски вид и да се понижи броят на учениците в една стая. Ситуацията в българската класна стая е, че липсва респектът към учителя, ред и дисциплинираност в класната стая, а би трябвало да се съблюдава учебният устав, уточни той.

Петров добави, че служебното държавно управление не може да направи промяна в междинното обучение, само че е по-важно да има народен консенсус, че нещата в учебно заведение би трябвало да бъдат подредени и да се съблюдава правилникът. Трябва да се кове ред и дисциплинираност в учебните заведения , настоя ръководителят на профсъюз " Образование ".
 Учителски профсъюз декларира протестна подготвеност
Учителски профсъюз декларира протестна подготвеност

Искат актуализация на заплатите до обезпеченото 125% от междинната брутна заплата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР