Заради заплахите от терористични атаки и новата вълна от мигранти,

...
Заради заплахите от терористични атаки и новата вълна от мигранти,
Коментари Харесай

Словения засилва контрола по границите си заради мигрантския натиск

Заради заканите от терористични офанзиви и новата вълна от мигранти, някои страни от Европейски Съюз още веднъж затварят границите си. Словения е една от тях. Тя вкара засилен надзор на граничните си пунктове.

Тази година в Словения са регистрирани три пъти повече противозаконни мигранти спрямо предходната. Това обезпокои някои политици, от които и някогашния министър-председател Янез Янша. В обществените си мрежи той разгласява: “Въоражете се. Легално. ”

Пред Euronews Сърбия той съобщи, че словенската войска е отслабнала през последните 30 години и не би могла да отбрани жителите.
Това изказване не беше обвързвано с войната, а с актуалната обстановка в Словения и неналичието ни на опция да се пазиме като страна.
Янез Янша, някогашен министър-председател на Словения

Изказванията на някогашния министър председател провокираха отрицателни реакции от общността в района. Според правозащитниците, те също нанасят вреди на мигрантите, които се пробват да се интегрират в Словения.
Това се отразява на живота на хората в страната. Когато се обадиш и кажеш, че търсиш апартамент за другар от Сирия, всички си мислят, че става въпрос за терорист. Мигрантите вече нямат никакъв късмет да получат жилища.
Миха Блажич, представител на “Посолство Рог ”

„ Това изказване е скандално. Той се майтапи като споделя на хората да се въоръжат законно. Какво значи това? “, се пита професорката Светлана Слапшак.

Според Янша настоящето държавно управление на Словения посреща мигрантите с отворени прегръдки. Бившият държавен обаче има вяра, че с увеличението на броя им нараства и броя на тежките закононарушения в страната.

Въпреки записания брой мигранти, които минават границите незаконно, множеството от тях не остават в Словения. Те не престават пътя си към по-богатите страни в Западна Европа.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР