Заради заплахата полицейски екипи незабавно са отцепили района и са

...
Заради заплахата полицейски екипи незабавно са отцепили района и са
Коментари Харесай

Бомбени заплахи в България: Евакуираха училища в Русе, Стара Заго...

Заради опасността полицейски екипи неотложно са отделили региона и са евакуирали учениците, съобщи bTV.

 

Всички възпитаници от двете здания на гимназията, които се намират в разнообразни квартали на града, са били изведени. Полиция охранява региона на учебното заведение и на образователната база, оповестява NOVA.

 

По предварителна информация сигналът е получен по електронната поща, като сходни закани са изпратени и за други образователни заведения в страната.

 

Част от тях са в Сливен, Стара Загора и София.

 

Незабавно е стартирала процедурата за деяние при опасност от потребление на взривно устройство в обект за публично прилагане с всеобщо престояване на хора, като сега полицията прави претършуване на постройката.

 

Училище затвори порти и в Стара Загора

 

Сигнал за бомба приключи образователните занятия в старозагорско учебно заведение, съобщи Българска телеграфна агенция. Информацията е доказана от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в града. Към 13:10 часа инспекцията в учебно заведение в Стара Загора към този момент е завършила и не е намерено нищо притеснително, написа Българска телеграфна агенция. Информацията за сложени взривни устройства е постъпила посредством имейл.

 

Евакуация и в Шумен. В Бургас - прекратени занятия

 

Сигнал за бомба е получен в шуменската Професионална гимназия по стопанска система, съобщи bTV. Учениците, учителите и работещите в образователното заведение са евакуирани.

 

На място има екипи на полицията и пожарната, които са подхванали дейности, следвайки инструкциите и напътствията за такава обстановка. Сигналът е получен по е-поща и по информация на локалната полиция, няма сходна обстановка в региона.

 

В Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника в Бургас е получен мейл за сложено взривно устройство в 9:47 часа. Директорът на учебното заведение е подписал протокол и занятията не са прекратени.

 

В края на март тази година бяха получени голям брой сигнали за бомби в цялата страна

 

На 27 и 28 март 2023 година десетки учебни заведения в София, Варна и Бургас получиха закани за сложено взривно устройство на тяхна територия. В доста от образователните заведения, измежду които и Университетът за национално и международно стопанство, учащите бяха евакуирани, до момента в който траеше полицейската инспекция. Сигнали за бомба бяха получени също в учебни заведения в Сливен и Плевен. Десет ямболски учебни заведения получиха закани за бомби ден по-късно. Взривни субстанции не бяха открити.

 

Заради изборите?

 

Сигналите през март пристигнаха единствено няколко дни преди изборите за народни представители на 2 април 2023 година Както е известно, учебните заведения се трансформират в изборни секции.

 

Настоящите сигнали идват в светлината на изборите за кметове и общински съветници на 29 октомври.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР