Заради запазване на цената на билета за градски транспорт от

...
Заради запазване на цената на билета за градски транспорт от
Коментари Харесай

Намалиха цените на картите за градския транспорт в Стара Загора

Заради опазване на цената на билета за градски превоз от 1 лев в Стара Загора при влизането в употреба на автоматизираната система за таксуване от 1 октомври, на днешното си съвещание съветниците коригираха решението си и понижиха цените на картите.
Пенсионерите над 65 години на - с непрекъсната адресна регистрация в Стара Загора и с размер на пенсията до 350 лева, ще употребяват персонализирана месечна карта на електронен притежател на стойност 3 лв., заредена с 10 билета за пътешестване, които ще важат във всички транспортни средства в границите на града и с тях ще имат право за прехвърляне в границите на 60 минути след първичното валидиране. 
Старейшините утвърдиха и предлагането от 1 октомври кметовете в селата на общината да получават по-високи заплати според от броя на жителите. Кметските наместници пък ще получават 80% от междинната съществена месечна заплата за кмет на кметство в общината.
Наднешното си съвещание след скрито гласоподаване общинските съветници не избраха Почетен жител на Стара Загора за 2020 година Единствената кандидатура, препоръчана от Инициативен комитет, беше за Иван Аяров, дълготраен ръководител на Народно читалище „ Св. Климент Охридски - 1858 “, не съумя да събере нужния брой гласове.
Единодушно бяха признати точките, свързани с общинския бюджет - за осъществяване на общинския бюджета и сметките за средства от Европейския съюз към  30 юни тази година, вътрешни обезщетени промени в разходната част на бюджета и смяна в капиталовата стратегия за 2020-а, обновена бюджетна прогноза за локалните действия на Община Стара  Загора за интервала 2021 - 2023 година и установяване на вторичен разпоредник с бюджет.
 От 1 октомври започва автоматизираната система за таксуване на пасажери в Стара Загора (СНИМКИ)  От 1 октомври започва автоматизираната система за таксуване на пасажери в Стара Загора (СНИМКИ) 
Жителите и гостите на Стара Загора ще могат да се възползват от преимуществата на построената автоматизирана система за таксуване на пасажери...
Общинските съветници понижиха локалните такси за прилагане на общински площи за разполагане на краткотрайни търговски обекти на рекламно-информационни детайли поради въведените противоепидемични ограничения до 1 юли. В договорите за наем подписани с общината няма да се поправя месечната цена с публично оповестения годишен показател на инфлация за страната и няма да се актуализира наемната цена за цялата 2020 година
От през днешния ден с решение на общинския съвет общо 41 улици в село Християново към този момент имат имена. 
Местните старейшини  прекратиха процедурите за избор на шеф на „ Мересев “ ЕООД поради нарушаване и на „ Обредни действия “ ЕООД поради липса на претенденти. Освободен беше и контрольорът на „ Тролейбусни и автобусни транспорти “ ЕООД. Те одобриха на първо четене Наредба за изменение на наредбата за организацията на предучилищното обучение в Община Стара Загора и Правила за организацията и активността на общинската комисия по сигурност на придвижването по пътищата  при Община Стара Загора.
В дневния ред на 14-ото си съвещание общинските съветници имаха 70 точки, една от тях беше оттеглена, само че влязоха нови и шест. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР