Заради загражденията не усхяха да се доближат до паметника Кандидат-депутатите

...
Заради загражденията не усхяха да се доближат до паметника Кандидат-депутатите
Коментари Харесай

Ваня Григорова и Мая Манолова с червен спрей през ПСА: Тук пак ще има паметник

Заради загражденията не усхяха да се приближат до паметника

Кандидат-депутатите и водачи на листи на „ Солидарна България “ Мая Манолова, Ваня Григорова и Георги Кадиев отидоха през днешния ден до демонтирания Паметник на руската войска и защото поради загражданията нямаше по какъв начин да се приближат до него, залепиха на оградата червени рози и написаха с червен спрей „ Тук отново ще има монумент “

Случилото се е снимано на видео, поместено в обществената мрежа Facebook..

„ Тук отново ще има Паметник на Съветската войска и ще има отговорност за всички, които се пробваха да го поругаят, да го нарежат с флекс, да го унищожат. Те ще го възстановят още веднъж. С всички законови средства ще ги принудим го възстановят още веднъж, да го качат на постамента, там, откъдето го смъкнаха нелегално, срещу волята на българския народ и харчейки държавните пари “, съобщи пред оградата Мая Манолова.

Около паметника от месеци има заграждения, а след демонтирането на фигурите от паметника те бяха преместени в склад в село Лозен и към момента са там и чакат да се реставрират. Реставрацията ще коства към 2.5 милиона лв..

 Демонтажът бе стартират по заповед на регионалната шефка на столицата Вяра Тодева и бе спрян от съда в деня, в който завърши демонтирането на фигурите. Тодева бе свалена от поста от служебния кабинет на Димитър Главчев и сега е претендент за народен представител от листата на ПП-ДБ.

Манолова се закани, че в случай че стане народен представител, ще търси имуществена, дисциплинарна, административна, политическа и наказателна отговорност на " вандалите, които в качеството си на държавни органи са погазили закона ". Освен това ще апелира решението на регионалната администрация в Европейския съд по правата на индивида.

Заедно с Манолова и Григорова пристигнаха още 20-ина техни сътрудници и претенденти за депутати от " Солидарна България " и няколко жители, които сложиха цветя под дъжда..
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР