Заради задълбочаващият се проблем с нерегламентираното изхвърляне на отпадъци в

...
Заради задълбочаващият се проблем с нерегламентираното изхвърляне на отпадъци в
Коментари Харесай

С фотокапани в Кюстендилско се борят срещу нерегламентираните сметища

Заради задълбочаващият се проблем с нерегламентираното изхвърляне на боклуци в Кюстендилско, локални организации и властта стартират монтирането на фотокапани, с които да хващат хората, които изхвърлят там, където не би трябвало. Това заяви Българска национална телевизия.

Проблемът с нерегламентираните сметища е от години. Местните се тормозят, че преди началото на пролетния сезон тоновете боклуци както в региона на реките Баншница и Струма, по този начин и в дребните обитаеми места на територията на общината, ще се усилят доста.

Кметът на Кюстендил Огнян Атанасов съобщи, че за нарушителите са планувани финансови наказания. По думите му те обаче би трябвало да се усилят.

Той акцентира следва да бъде инсталирано видеонаблюдение в един от кварталите на Кюстендил, където има формирано нерегламентирано бунище, което най-вероятно се употребява от хората в околните къщи. Атанасов добави, че общината ще провежда и точки, където да се събира зеленият боклук, който да бъде откаран към компостираща апаратура.
 Дават правото на кметовете да глобяват за замърсяване
Дават правото на кметовете да глобяват за замърсяване

Досега няма глобата за кметовете, които не си правят работата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР