Заради войната в Украйна Европейските страни трябва да удвоят разходите

...
Заради войната в Украйна Европейските страни трябва да удвоят разходите
Коментари Харесай

Естония: Европейските страни трябва да удвоят разходите си за отбрана


Заради войната в Украйна Европейските страни би трябвало да удвоят разноските си за защита, съобщи през днешния ден естонският външен министър Урмас Рейнсалу и добави, че страната му има намерение да усили парите по това перо на 3% от брутния си вътрешен артикул, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8366
" Бихме желали европейските страни да удвоят отбранителните си разноски за времето на войната в Украйна, а и за по-късно. Ние самите ще харчим по 3% от нашия Брутният вътрешен продукт за националната защита ", сподели той в изявление за Ройтерс при днешното си посещаване в Киев.

Рейнсалу дойде през днешния ден в украинската столица дружно с още шестима свои европейски сътрудници, с цел да покажат солидарността си с Украйна.

Миналата седмица генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг разгласи, че страните от алианса, член на който е и Естония, може да решат да набележат по-голяма цел за отбранителните разноски от в този момент плануваните 2 % от Брутният вътрешен продукт.

След съветското навлизане в Украйна през февруари доста от съдружниците в НАТО към този момент го направиха.

По думите на Рейнсалу 27-членният Европейски съюз също би трябвало да усили нивото на финансовите средства, които отпуска за военна помощ за Украйна, отбелязва Българска телеграфна агенция. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР