Заради вертикални пукнатини и опасно накланяне към улицата, застрашаващо здравето

...
Заради вертикални пукнатини и опасно накланяне към улицата, застрашаващо здравето
Коментари Харесай

Ремонтират компрометираната ограда на II основно училище в Стара Загора

Заради отвесни пукнатини и рисково наклоняване към улицата, застрашаващо здравето и живота на учениците и на пешеходци по северния тротоар на бул. „ Ген. Столетов “, стартира разрушаването на оградата на а II главно учебно заведение (ОУ) „ Петко Рачов Славейков “. След това ще бъде изграждена нова подпорна стена в южната част на учебния двор, а всички ремонтни действия би трябвало да приключат до първия образователен ден.
Деформацията на подпорната стена е в резултат на огромната непосредственост на дърветата по нейното продължение и кореновите им системи са причинилш ерозия на земната основа под фундамента на стената. За да се ограничи сриването на земния насип и наклоняването на дърветата към улицата, обновяването ще се извършва на сектори. 
За най-подходящото решение за справяне с казуса с оградата и за опазване на оптимално количество от съществуващата растителност работи особено основана комисия от специалисти от общинската администрация, Камарата на архитектите, Камарата на инженерите в капиталовото планиране, Съюза на ландшафните архитекти и учебното управление и настоятелство. Комисията, управлявана от основния проектант на община Стара Загора Виктория Грозева, предложи да се редуцира размерът на короните на осем от дърветата наоколо до стената и да се направи проучване на кореновата им система, с цел да се вземат ограничения за запазването им. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР