Заради възникнал проблем с качеството на един от продуктите, временно

...
Заради възникнал проблем с качеството на един от продуктите, временно
Коментари Харесай

БЧК спира да раздава консерви заради съмнителен продукт

Заради зародил проблем с качеството на един от продуктите, краткотрайно се прекратява раздаването на храни в региона по програмата за подкрепяне на най-бедните в Европа. Това оповестиха от БЧК, чиито доброволци са ангажирани с разпространението на пакетите по офанзивата, която другояче се ръководи от Агенцията за обществено подкрепяне.

Както „ Марица ” писа, всеки от 27 025 правоимащи в Пловдивско трябваше да получи по 24,07 кг с общо 16 продукта.

Кампанията в цялата страна започва преди дни. Планираното за 8 януари начало в Пловдив се отсрочи, защото в това време бил подаден сигнал от региона, където към този момент се популяризират продуктите.

Взети са проби и са дадени за разбор. За по-голяма сигурност превантивно стопираме акцията в цялата Пловдивска област, споделиха от БЧК. И отхвърлиха да уточнят за кой от продуктите е сигналът. В състава на помощите влизат: спагети – 1,5 кг; говеждо в личен сос – 0,300 кг; леща – 3 кг; захар – 3 кг; гювеч – 1,6 кг; зелен боб – 2,4 кг; лютеница – 0,500 кг; грах – 1,6 кг; домати стерилизирани – 1,6 кг; говежди кюфтета в бял сос – 0,600 кг; риба херинга – 0,170 кг; пиле фрикасе – 0,300 кг; зрял фасул – 2 кг; конфитюр – 0,500 кг; ориз – 2 кг; олио – 3 л.

Кампанията ще продължи, откакто станат ясни резултатите от проучването, увериха от БЧК под тепетата. Анализът се прави от Областната дирекция на Българска организация за сигурност на храните. Директорът й доктор Камен Янков отхвърли детайлности, до момента в който излязат данните от пробите. Това ще стане в петък след обяд.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР