Заради въведеното извънредно положение у нас, в последните седмици огледите

...
Заради въведеното извънредно положение у нас, в последните седмици огледите
Коментари Харесай

Пазарът на имоти - поредният удар на COVID-19


Заради въведеното изключително състояние у нас, в последните седмици огледите на жилища са намалели доста. „ Отразява се, сякаш купувачи, брокери в един интервал на изчакване. Да покупко-продажби се подписват не с тези темпове, има известно ограничаване – не малко, само че пазар има “, сподели мениджърът на Imoti.net Снежана Стойчева пред Bulgaria ON AIR.

Колко сериозен ще бъде ударът върху имотния пазар, специалисти не се наемат с дълготрайни прогнози. Според икономисти банките занапред ще стават по-предпазливи когато става дума за разпределяне на ипотечни заеми.

„ В тази обстановка няма по какъв начин да чакаме банките да продължат да кредитират по същия метод, тъй като не ясно какво ще стане в идващите 3, 6 или 12 месеца “, сподели икономистът от Института за пазарна стопанска система (ИПИ) Калоян Стайков.

В създалата се обстановка се трансформира и държанието на самите потребителите, които са склонни да рискуват по-малко. За някои покупката на парцел въобще е спряла да бъде на дневен ред.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР