Заради усложнената обстановка с разпространението на Covid-19, Гърция затвори ГКПП

...
Заради усложнената обстановка с разпространението на Covid-19, Гърция затвори ГКПП
Коментари Харесай

ГКПП Промахон е отворен само за гърци и камиони

Заради усложнената конюнктура с разпространяването на Covid-19, Гърция затвори Граничен контролно-пропусквателен пункт " Промахон " за влизане на чужденци. Ще се позволява прекосяване единствено на товарни коли и на гръцки жители с леки коли и рейсове, оповестиха от българското външно министерство в сряда.

Ведомството напомня, че поради усложнената епидемиологична конюнктура, в някои области на Гърция е въведено краткотрайно ограничаване на придвижването в нощните часове. За зоните, попадащи в равнище 3 (оранжево) и равнище 4 (червено), е неразрешено придвижването в интервала от 00.30 ч. до 05.00 ч. Изключения се позволяват за работещите нощна промяна или при незабавни случаи (проблеми, свързани със здравето).

По данни на посолството ни в Атина поради влошената епидемиологична конюнктура от 06.00 ч. на 29 октомври окръг Серес, където попада и Промахон, както и окръг Йоанина, ще влязат в така наречен алена рискова зона със степен 4. Вследствие на това може да бъде наложена възбрана за придвижване както отвън, по този начин и в границите на съответните области.

От 06.00 ч. на 29 октомври 2020 година ще се увеличи и равнището на риск до равнище 3 (оранжево) на област Родопи, с център град Комотини.

Според картата за здравна сигурност и отбрана против инфекцията Сovid-19 в Гърция все още в равнище на риск 3 (оранжево) попада и град Солун и региона към него, както и област Атина.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР