Заради усложнената обстановка и препоръките на Латвийското правителство да не

...
Заради усложнената обстановка и препоръките на Латвийското правителство да не
Коментари Харесай

Гидон Кремер отлага пътуването си до България

Заради усложнената конюнктура и рекомендациите на Латвийското държавно управление да не се пътува в чужбина, Гидон Кремер бе заставен да вземе сложното решение да отсрочи двата си концерта в България за 2021 година, оповестиха от Софийската филхармония. Големият български цигулар Светлин Русев е реагирал незабавно и ще дойде в София на 1 октомври, с цел да показа Концерт за цигулка, оп. 64 на Менделсон. Във втората част на вечерта ще звучи „ Просветлена нощ " на Шьонберг. Диригент на концерта е маестро Найден Тодоров.

Закупените билети за 1 октомври важат без презаверка. Концертът на 4 октомври няма да се състои. Билетите за тази дата ще важат за събитието на 1 октомври. Всички притежатели на билети за двете дати ще получат бонус от Софийската филхармония – 2 билета от същата ценова категория за събитие на Софийската филхармония в зала „ България " по желание. За задачата би трябвало да показват билета и касовата записка на касата на зала " България ".

След като печели Първа премия в първото издание на необятно известния през днешния ден Международен конкурс Сендай през май 2001 година, харизматичният виртуоз на цигулката Светлин Русев се радва на блестяща интернационална кариера, обвързвана с доста от най-големите концертни зали по света, показват го от филхармонията. Свири на цигулка Stradivarius 1710 Camposelice, предоставена му от Музикалната фондация Nippon.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР