Заради ураганния вятър през днешния ден пострадаха покривите на стотици

...
Заради ураганния вятър през днешния ден пострадаха покривите на стотици
Коментари Харесай

Все още има селища без ток, в Карлово ситуацията се нормализира

Заради ураганния вятър през днешния ден пострадаха покривите на стотици къщи в цялата страна, редица селища останаха без ток и голям брой дървета бяха изкоренени. В Смолянско и в Карловско беше оповестено бедствено състояние, обобщава Българска национална телевизия.

В Хасково два светофара бяха безусловно пречупени, а 20-метров транспарант, който популяризира монумента на " Св. Богородица ", беше отвеян съвсем изцяло.

Силният вятър остави без ток огромна част от селата в Добричко. Закъсал рейс стана причина да бъде затворен пътят от Добрич за границата с Румъния при Кардам.

Ситуацията в Карлово се възстановява, само че на моменти се появяват мощни пориви напразно, доста е студено.

По-рано беше обявено, че по обед целият покрив на северното крило на локалната болница се е откъртил и е паднал върху кола за спешна помощ и паркирани коли. Пострада и учебно заведение, покрив на детска ясла беше отчасти развален.

Терените са обезопасени, с цел да няма заплаха за преминаващите.

Електричеството в града към този момент е възобновено. Няма данни за потърпевши хора.

Днес скоростта на ветровете доближаваше 80 км/ч, като голям брой покриви бяха развалени, както и детайли от пътната инфраструктура.

Утре стартира незабавно възобновяване на общинските здания. Разходите ще се поемат от общината, тъй като в случай че в идните дни завали, вредите ще се усилят.

Петък ще бъде образователен ден за учениците в Карлово.

Критична остава обстановката в с. Васил Левски, където по незнайни аргументи се е увеличен пожар в дребна плантация, гори и сеновал. Предвид вятъра преодоляването на огъня остава много мъчно. В селото беше отвеян покривът на здравната работа, а две кирпичени къщи в ромската махала паднаха.

Друга къща пострада, тъй като върху нея падна вековно дърво.

Десетки дребни обитаеми места и махали към момента са без електричество. Затворен от паднали дървета е пътят за село Турян. Доброволци от общината са съумели да доставят до селото самун и други хранителни артикули.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР