Заради унищожената реколта от градушките земеделски производители блокираха движението на

...
Заради унищожената реколта от градушките земеделски производители блокираха движението на
Коментари Харесай

Земеделци блокираха пътя Пловдив – Хасково

Заради унищожената годишна продукция от градушките аграрни производители блокираха придвижването на основния път Пловдив Хасково.

Реколтата беше унищожена през вчерашния ден от градушка, която се изсипа над региона. В момента хората са застанали на пътя и са блокирали с жива верига придвижването, а колите към този момент са образували опашка. Това е основният път, който води от Пловдив към Свиленград, Хасково и Турция.

Докога ще останем тук на пътя ли? Докато някой чуе проблемите ни, до момента в който някой пристигна на място да види, че тези проблеми не престават всяка година и това не може да продължава по този начин. Тези хора са обезверени, тези хора, които би трябвало да бъдат издържани и да се хранят, или ще е наводняване, или ще е градушка, и никаква помощ от страната, сподели за Нова Тв Димитър Здравков.

Всеки ден ще сме тук, към този момент нямаме друга работа. След градушката за нас завърши всичко, оттук насетне ние сме свободни и може по през целия ден да сме на пътя, добави земеделец.

Засега няма да пуснем придвижването, желаеме някой да ни чуе, тъй като всяка година се случва едно и също. Влагаме труда си и парите си, и единствено от това подвластен. С нищо друго не се занимаваме всички, които сме тук, сподели различен производител на зеленчуци.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР