Заради ударите на израелски изтребители по позиции в Дамаск на

...
Заради ударите на израелски изтребители по позиции в Дамаск на
Коментари Харесай

Пътнически самолет се спасява от ПВО на Сирия, твърди Русия

Заради ударите на израелски изтребители по позиции в Дамаск на през вчерашния ден под обстрела на сирийската Противовъздушна отбрана е можел да попадне пътнически аероплан Airbus 320 със 172-ма пасажери на борда. Пилотите са съумели да изведат самолета от засегнатата зона и да го приземят в съветската база „ Хмеймим ”. Това твърди представителят на Министерството на защитата на Русия Игор Конашенков пред публицисти.
Армията на Израел е отказала да разяснява.
В момента на офанзивата пътническият аероплан, изпълняващ полет от Техеран за Дамаск, се е подготвял за кацане. Той за малко не е попаднал „ в зоната на гибелен зенитно-ракетен артилерийски огън ”.
„ Единствено с помощта на оперативните дейности на диспечерите на летището в Дамаск и ефикасната работа на автоматизираната система за ръководство на въздушния трафик водачите са извели самолета от зоната на обстрел на сирийската противовъздушна защита и да го приземят наред на най-близкото аварийно летище – в съветската база „ Хмеймим ”, акцентира генералът.
Според него, „ провежданите от израелския общоприет щаб въздушни интервенции с потреблението на пътнически самолети за прикритие или блокиране на ответни дейности от страна на сирийската Противовъздушна отбрана, се трансформира в присъща линия на израелските Военновъздушни сили ”.
Военновъздушни сили на Израел са нанесли неочакван удар по предградията на Дамаск след 02:00 часа през нощта с четири изтребители F-16, без да навлизат в сирийското въздушно пространство, твърди генералът. Израелските бойни самолети са изстреляли 8 ракети „ въздух-земя ”. Сирийските военни са употребявали интензивно комплексите за противовъздушна защита при отразяването на офанзивата.
Говорителят акцентира, че постоянните пътнически полети в Сирия се правят на избрана височина, които радиолокационните уреди на Израел засичат доста добре.
Не по-малко ясно се вижда и въздушната конюнктура в региона на летището в Дамаск.
„ Подобни интервенции на израелските стратези, за жалост, подлагат на риск живота на стотици почтени жители ”, съобщи генералът, представен от ТАСС.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР