Заради това, че е измамила чужденка 42-годишна жена от Смолян

...
Заради това, че е измамила чужденка 42-годишна жена от Смолян
Коментари Харесай

Смолянчанка измами чужденка, осъдиха я да й плати 40 000 лева обезщетение  

Заради това, че е измамила чужденка 42-годишна жена от Смолян бе наказана да й заплати 40 000 лв. обезщетение. Другата присъда за нея е 18 месеца условно наказване.
Родената в Беларус Анжелика Енгледал се омъжила в Дания и е пенсионерка. През октомври 2015 година тя се срещнала с жена от Смолян с букви М. Л. Срещали се и си гостували. Разговаряйки един ден в жилището й младата жена убедила старата, че разполага с доста пари, имущество и бизнес " за повече от три милиона евро ", че има къща и земи в Пампорово и е най–богата в гр. Смолян.
Обяснявала, че има дребен финансов проблем и и я убедила да й даде заем от 5 000 евро, които дала обещание да върне в границите на един месец.
Няколко дни по-късно - на 30 октомври същата година, смолянчанката още веднъж повторила богаташката си версия пред Анжелика. Тя декларирала, че ще получи пари, с цел да върне заема, само че все още е затруднена със обвързване пред банка и в случай че не заплати до деня на падежа, банката ще й вземе имущество.
Така убедила датчанката да й даде още един заем в размер на 15 000 евро, който дала обещание да върне дружно с дадените й преди този момент 5 000 евро до 1-ви декември.
Датчанката държала да оформят документите за заемите пред нотариус. Парите обаче не били върнати, а смолянчанката по-късно спряла да й звъни и да си подвига телефона. Чужденката се усетила и завела дело с цивилен иск за равностойността на 20 000 евро – т.е., толкоз, колкото е дала на младата жена.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР