Заради токов удар фирма на президента на Българската федерация по

...
Заради токов удар фирма на президента на Българската федерация по
Коментари Харесай

Транспортен бос влезе в черния списък на НАП

Заради токов удар компания на президента на Българската федерация по мотоциклетизъм и заместител ръководител на Съюза на интернационалните превозвачи - Ангел Траков, влезе в черния лист на Национална агенция за приходите.  

Компанията с предмет на активност „ интернационалните транспорти “, на което той е едноличен притежател, е измежду обектите, чиято ведомствена бензиностанция предстои на запечатване, с претекст - нарушавания на Закона за Данък добавена стойност. 

От пресцентъра на приходната организация са коментирали за „ Марица “, че нарушаването е установено при осъществена взаимна инспекция със чиновници на Български институт по метрология /БИМ/ на 17.01.2023г. При инспекцията е открито, че на 5 януари същата година е  извършена доставка на дизелово гориво. Видно от изведен длъжностен бон за доставка на същата дата, нивомерната измервателна система на Електронна система с фискална памет в обекта е изпратила известие в осведомителните масиви на Национална агенция за приходите за постъпило гориво дизел в контейнер № 2. Но за документална доставка на дизелово гориво за контейнер №2 на бона е излязло известие „ Timeout “, т.е. доставката не е получена по документи.

За неприетата и недекларирана доставка на 05.01.2023г., лицето е следвало още веднъж да вкара и заявява данните, с което са нарушени наредбите на член 59а алинея 1 от Наредба н-18/2006 на Министерство на финансите. Установеното нарушаване е по реда на член 186 от ЗДДС, за което е и издадена Заповед за налагане на насилствена административна мярка „ Запечатване на обект “. Заповедта се апелира и все още няма влезнало в действие решение на административен съд, постъпило в Национална агенция за приходите, уточняват от приходната организация.

Техническа неточност след токов удар при нас е станала причина в Национална агенция за приходите да не се регистрира нужната информация. Реално по системата сме подали два типа информация - по доставка и по нивомер, само че първата не е стигнала в осведомителните масиви на данъчните, за което не сме разбрали, с цел да създадем нужната промяна в точния момент. В никакъв случай не сме ощетили фиска, безапелационен е Ангел Траков.

На база връчения акт, юристите на сдружението са предложили съглашение и заплащане на обезщетение, което било отхвърлено като вид. В момента актът се апелира и се чака правосъдно решение. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР