Заради тежкото финансово състояние на Община Пловдив заплатите в администрацията

...
Заради тежкото финансово състояние на Община Пловдив заплатите в администрацията
Коментари Харесай

Замразяват заплатите в Община Пловдив

Заради тежкото финансово положение на Община Пловдив заплатите в администрацията ще бъдат замразени в " Бюджет 2020 ". Според кмета Здравко Димитров не е обикновено данъците да се усилват, а с тях и възнагражденията на общинските чиновници, заяви Трафик Нюз.

Това няма да засегне повдигането на минималната работна заплата, която е избрана със закон, както и заплатите на учителите, които се изплащат по методика, избрана от страната.

Всички останали чиновници обаче, в това число и кметът, няма да могат да се надяват на по-високи хонорари през идната година. Припомняме, че заплатата на градоначалника на Пловдив е една от най-ниските в цялата страна, а от нея зависят възнагражденията на ръководителят на общинския съвет - Пловдив, общинските съветници и редица други длъжности.

Димитров загатна, че ще има и сериозна оптимизация в структурата на общинските предприятия. Според него има доста звена и длъжности, които се дублират, най-много в Оперативна програма " Чистота " и " Паркове и градини ". Именно по тази причина се чака да се пристъпи към процедура по обединение на двете предприятия. Как ще се случи това и дали ще има други промени ще стане ясно на по-късен стадий.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР