Заради срутище.Община Асеновград информира, че във връзка с почистване на

...
Заради срутище.Община Асеновград информира, че във връзка с почистване на
Коментари Харесай

Спират движението по пътя Асеновград – Смолян за няколко часа

Заради срутище.

Община Асеновград осведоми, че по отношение на разчистване на срутище, зародило след Асеновата цитадела, ще бъде въведена краткотрайна организация на придвижването на основния път Пловдив – Смолян. Преминаването на пътни транспортни средства (ППС) в двете направления, в региона на някогашната мелница „Никола Панайотов“, ще бъде прекратено от 09:30 ч. до 11:00 ч. на 13.04.22 година (сряда).

Скалата, която би трябвало да бъде отстранена, се намира наоколо до един от туристическите направления на общината, които Оперативна програма „Туризъм“ има ангажимент да поддържа, а точно – по този начин нареченият „Римски път“. Осигурен е външен реализатор на услугата, защото скалата е огромна и община Асеновград не разполага с нужните запаси, с цел да я в профил и мястото още веднъж да бъде безвредно. Скалният масив ще бъде накълцан на по-малки парчета и отстранен. Поради тази причина се постанова краткотрайно да се спре прекосяването на коли и пешеходци в горепосочения сектор, за да се избегнат произшествия при отделянето на скални парчета. Движението ще бъде контролирано от чиновници на районно управление (на МВР) – Асеновград, в съгласие с Агенция пътна инфраструктура (АПИ), която е притежател на републиканския път Пловдив – Смолян.

Динамичните естествени процеси (снеговалежи, замръзвания, значителни превалявания и други) предизвикват ерозия на почвата и разпукване на скална маса. Всеки подаден сигнал за това, до община Асеновград, се преглежда навреме. Извършва се оглед на място от експерти, които насочат наставления по какъв метод би следвало да се подхващат съответните ограничения.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР